Donner versoepelt voorwaarden voor verkoop huurwoningen

Donner versoepelt voorwaarden voor verkoop huurwoningen

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties kunnen straks zonder al te veel rompslomp hun huurhuizen verkopen. Minister Donner van Binnenlandse Zaken gaat de voorwaarden versoepelen om dit mogelijk te maken.

Zo hoeven corporaties vanaf november geen toestemming meer te vragen aan de minster als ze meer dan 10% korting willen geven op de verkoopprijs van huurwoningen. Ook als een woning bewoond gaat worden door ouders of kinderen van de nieuwe eigenaar, is er voortaan geen toestemming meer nodig van het ministerie. De vereenvoudiging geldt vooral voor de verkoop van woningen in de vrije sector met een huur vanaf 652 euro, waarvoor geen staatssteun mogelijk is.Door de procedures te versimpelen, kunnen woningcorporaties sneller en gerichter opereren op de woningmarkt. Die procedures kosten hen tot nu toe veel tijd en geld.

 

Alleen als corporaties meerdere woningen tegelijk willen verkopen, moeten ze nog toestemming vragen van de minister. Ook moeten er goede afspraken gelden voor de winstdeling bij de verkoop met grote kortingen. Wordt de woning binnen tien jaar doorverkocht, dan moet de koper de korting terugbetalen.

 

Bron: Nationale Bouwgids

Een greep uit ons leveranciersregister

Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...