Van leegstaand pand naar een nieuw tijdelijk thuis voor statushouders

Van leegstaand pand naar een nieuw tijdelijk thuis voor statushouders

Gepubliceerd op:

Door samenwerking, creativiteit en uitwisseling van kennis komen tot een passende (tijdelijke) oplossing. Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt blijft groeien. Dit heeft consequenties voor het huisvesten van statushouders. De voorraad van beschikbare panden van corporaties en gemeenten slinkt. 

Daarom kijken woningcorporaties, gemeenten en het COA inmiddels ook naar leegstaande woon- en of kantoorpanden van zowel particuliere eigenaren als van het rijk zelf. Maar met kijken alleen ben je er nog niet.

In de praktijk blijkt dat kennis  of mankracht vaak ontbreekt om deze locaties praktisch tot huisvesting voor statushouders om te turnen.  Verschillende uitdagingen komen om de hoek kijken. Hoe ga je de beveiliging van het pand en de omgeving waarborgen? Waar moet je aan denken als je een pand (tijdelijk) gaat transformeren naar geschikte woningen? En uiteindelijk is het essentieel dat het beheer van de nieuwe locatie goed wordt ingericht. Inmiddels zien we dat vele partijen in de maatschappij de handen in een slaan om deze uitdagingen met elkaar op te pakken.

Camelot Europe draagt met haar kennis van leegstandbeheer en transformatie ook haar steentje bij aan deze maatschappelijke uitdaging. Bij diverse gemeentes zoals Leiden, Purmerend, Den Haag, Gorinchem en enkele corporaties vervullen ze een adviserende en/of uitvoerende rol bij de huisvesting van statushouders. “We staan nog maar aan het begin van de huisvesting van de duizenden statushouders. Door samenwerking, creativiteit en uitwisseling van kennis ben ik overtuigd dat we voor deze kwetsbare doelgroep een passende (tijdelijke) oplossing kunnen creëren”, aldus Richard de Roo, commercieel directeur Camelot Europe.

Een greep uit ons leveranciersregister

Oaktree Group
De Oaktree Group: complete ICT-oplossingen onder één dak ...
Veelzijdig
Veelzijdig: Galerijvloer ophoging en Balkonvloeren verhogen ...
Kewodak Dakmakers B.V.
Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...