Daarom kijken woningcorporaties, gemeenten en het COA inmiddels ook naar leegstaande woon- en of kantoorpanden van zowel particuliere eigenaren als van het rijk zelf. Maar met kijken alleen ben je er nog niet.
In de praktijk blijkt dat kennis of mankracht vaak ontbreekt om deze locaties praktisch tot huisvesting voor statushouders om te turnen. Verschillende uitdagingen komen om de hoek kijken. Hoe ga je de beveiliging van het pand en de omgeving waarborgen? Waar moet je aan denken als je een pand (tijdelijk) gaat transformeren naar geschikte woningen? En uiteindelijk is het essentieel dat het beheer van de nieuwe locatie goed wordt ingericht. Inmiddels zien we dat vele partijen in de maatschappij de handen in een slaan om deze uitdagingen met elkaar op te pakken.
Camelot Europe draagt met haar kennis van leegstandbeheer en transformatie ook haar steentje bij aan deze maatschappelijke uitdaging. Bij diverse gemeentes zoals Leiden, Purmerend, Den Haag, Gorinchem en enkele corporaties vervullen ze een adviserende en/of uitvoerende rol bij de huisvesting van statushouders. “We staan nog maar aan het begin van de huisvesting van de duizenden statushouders. Door samenwerking, creativiteit en uitwisseling van kennis ben ik overtuigd dat we voor deze kwetsbare doelgroep een passende (tijdelijke) oplossing kunnen creëren”, aldus Richard de Roo, commercieel directeur Camelot Europe.
Van leegstaand pand naar een nieuw tijdelijk thuis voor statushouders
Gepubliceerd op:
13 November 2015
Door samenwerking, creativiteit en uitwisseling van kennis komen tot een passende (tijdelijke) oplossing. Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt blijft groeien. Dit heeft consequenties voor het huisvesten van statushouders. De voorraad van beschikbare panden van corporaties en gemeenten slinkt.
Meer nieuws
Het laatste nieuws op gebied van woningcorporaties: