IsoBouw focust op innovatie en circulariteit tijdens Bouwbeurs

IsoBouw focust op innovatie en circulariteit tijdens Bouwbeurs

Gepubliceerd op:

Met als beursthema: ‘We are circular!’ is IsoBouw ook dit jaar weer prominent aanwezig tijdens de Bouwbeurs in Utrecht met nieuwe isolatiesystemen voor nieuwbouw- én renovatiedoeleinden. Systemen die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en veel verwerkingsgemak. Dat leidt tot besparing van tijd, geld en energie.

We are circular!
De energietransitie en de besparing van grondstoffen en materialen vragen om doordachte isolatiesystemen. Met het gebruik van airpop®- isolatie heeft IsoBouw hierin een leidende rol. Airpop® heeft immers een uitstekend isolerend vermogen. Het bestaat voor 98% uit lucht en is onbeperkt recyclebaar.  Tijdens de Bouwbeurs introduceert IsoBouw meerdere producten waarmee klanten zich kunnen onderscheiden. Producten die een positieve bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Spraakmakende innovaties
Vuurvaste isolatie
Vaste bezoekers van de Bouwbeurs weten het inmiddels. IsoBouw presenteert altijd meerdere spraakmakende innovaties. Ook dit jaar is dat weer het geval. Aan bod komen o.a. nieuwe vuurvaste gevel- en plat dak isolatiesystemen. Daar waar gewenst, bieden deze vezelvrije producten een gezond alternatief.

Solar renovatiepanelen
Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Bekend waren al de SlimFix Solar dakelementen voor de nieuwbouw. Nieuw zijn de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.

“Dual density’ isolatie
Een ware productinnovatie is de ontwikkeling van een ‘dual-density’ isolatieplaat voor het platte dak. Dankzij de nieuwste productietechnieken worden de beste eigenschappen van airpop® gecombineerd in één plaat; zoals een intensieve beloopbaarheid, een laag gewicht en hoge isolatiewaarden bij een minimale grondstofinzet.  

PowerKist XL
Met PowerKist XL toont IsoBouw nieuwe EPS-funderingsbekistingen tot wel 1 meter hoogte. Baanbrekend is het feit dat ook bij zeer grote maten deze EPS-bekisting zonder tijdrovende zandaanvulling bestand is tegen de extreem hoge betonbelasting.

Dakelementen van de toekomst
Prefab of optimale flexibiliteit op de bouwplaats? IsoBouw presenteert haar visie op de toekomstige mogelijkheden. In een prototype-dak toont de fabrikant welke maatwerkoplossingen in het verschiet liggen, hoe deze op een innovatieve wijze mogelijk worden gemaakt en welke voordelen deze bieden in het ontwerp en op de bouwplaats.

Vernieuwde spouwisolatie
IsoBouw heeft haar succesvolle PolyFortPro spouwisolatie verder verbeterd. Met een slimme aanpassing worden koudebruggen verminderd en is de verwerking nog eenvoudiger en sneller.

U ziet het. Deze nieuwe producten bieden voldoende reden om een bezoek te brengen aan de stand van IsoBouw (Hal 11, stand D010).

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...