Huurders Stadgenoot verplicht over te stappen op HR-ketel

Huurders Stadgenoot verplicht over te stappen op HR-ketel

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Stadgenoot heeft de rechtszaak gewonnen tegen negen huurders die weigerden hun geiser of gaskachel te laten vervangen door een Hoog-Rendementsketel. De huurders vinden de huurverhoging van 20 euro die een nieuwe ketel met zich meebrengt niet terecht.

De rechter heeft alle vorderingen van Stadgenoot toegewezen. De huurders moeten meewerken aan de vervanging van hun open verbrandingstoestellen en een huurverhoging accepteren. Ook zijn ze veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Stadgenoot wil geen open verbrandingstoestellen in de woningen, omdat die apparaten koolmonoxidevergiftiging kunnen veroorzaken. Een HR-ketel is bovendien energiezuiniger, milieuvriendelijker en comfortabeler, beargumenteert de corporatie. Vorig jaar startte de woningcorporatie een grootscheepse operatie om alle open verbrandingstoestellen bij huurders te vervangen door een CV-installatie met HR-ketel.

Stadgenoot heeft ongeveer 32.000 woningen in Amsterdam. Ruim tien procent van de woningen had vorig jaar nog een open verbrandingstoestel. Bij circa 700 woningen hebben de huurders inmiddels meegewerkt en is de CV-installatie geplaatst. De overige huurders hebben geweigerd of niet gereageerd. Duizend woningen komen in de loop van 2014 aan de beurt bij renovatie van de woning waar ook andere zaken worden hersteld. Al deze huurders zijn vorig jaar aangeschreven met een brief en brochure met nadere tekst en uitleg. Stadgenoot zal hen nu confronteren met de uitspraak van de rechter om op basis daarvan alsnog hun medewerking te krijgen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...