Luchtdicht bouwen: geen luxe, maar noodzaak

Luchtdicht bouwen: geen luxe, maar noodzaak

Gepubliceerd op:

Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, maar de belangrijkste is het besparen van energie. Luchtdicht bouwen levert een lagere energierekening en een beter energielabel voor de woning op. Daarnaast is het van belang dat de beperking van de luchtdoorlatendheid van een woning is vastgelegd in het Bouwbesluit. Met de luchtdichtingsproducten van Ubbink laat u zowel nieuwe als bestaande woningen voldoen aan de eisen van deze tijd!


Noodzaak
Ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Naast regelbare natuurlijke en mechanische ventilatie vindt in veel bouwconstructies echter ook ongewenste ventilatie plaats via kieren, spleten en naden (luchtlekken). Atmosferische omstandigheden zorgen voor drukverschil tussen de binnen- en de buitenomgeving. Hierdoor stroomt een ongecontroleerde hoeveelheid lucht door de luchtlekken. Opgewarmde binnenlucht verdwijnt naar buiten en koude lucht dringt naar binnen. Dat zorgt voor dubbel energieverlies!
Het Bouwbesluit stelt eisen aan de luchtdoorlatendheid van de gebouwschil om energieverlies via deze ongewenste luchtstroming te voorkomen. De hoeveelheid luchtlekken vormt ook een factor in de berekening van de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hoe luchtdichter een gebouw, des te lager de EPC.

Comfort
Wanneer er luchtlekken in het dak zitten, kunnen ongewenste comfortproblemen zoals tocht  ontstaan. Ook kunnen naden en kieren vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Via luchtlekken toegevoerde warme en vochtige lucht zal condenseren op relatief koude oppervlakken. En dat kan op termijn leiden tot schade als houtrot. De producten van Ubbink kunnen ook achteraf worden toegepast. Het is dus nooit te laat om deze problemen aan te pakken!

Voordeel
Praktijkmetingen hebben aangetoond dat onze range van luchtdichtingsproducten de luchtdichtheid van een woning met maar liefst 25% kan verbeteren! Een luchtdichte woning vraagt wel om een goed ventilatiesysteem. Ubbink heeft jarenlange ervaring met woningventilatiesystemen en luchtdicht bouwen en adviseert u graag!

Ubbink, voor uw gemak!
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/renovatie/ubbink-bv

Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...