Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties start in juni

Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties start in juni

Gepubliceerd op:

De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties begint woensdag 4 juni 2014 met de openbare verhoren. De verhoren zijn ook rechtstreeks te volgen via de website van de Tweede Kamer. De commissie verwacht het eindrapport aan te bieden in het najaar van 2014.

De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties is op 16 april 2013 ingesteld. Met een onderzoek naar de opzet en de werking van het stelsel van woningcorporaties wil de commissie tot een beoordeling komen van het stelsel.

De enquête richt zich op waarheidsvinding en lessen trekken voor de toekomst. Het inzichtelijk maken van de ontwikkelingen van het stelsel, het analyseren van de politieke besluitvorming en het onderzoeken van incidenten zijn middelen hiertoe. De rol van het kabinet en het parlement staat hierbij centraal, zoals gebruikelijk in parlementair onderzoek.

Het onderzoek van de enquêtecommissie strekt zich uit over een periode van circa 20 jaar. Het beginpunt is de verdere verzelfstandiging van de woningcorporaties begin jaren negentig. De enquête wordt in een aantal fasen uitgevoerd: literatuurstudie, deelonderzoeken en omgevingsanalyses, besloten voorgesprekken, openbare verhoren, eindrapportage en afronding van het onderzoek.

Een greep uit ons leveranciersregister

Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Vasco Group
Vasco is een totaalaanbieder van verwarmings- en ventilatieoplossingen met verkoopactiviteiten in Europa ...