Budgettraining om huurachterstand te voorkomen

Budgettraining om huurachterstand te voorkomen

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties en Civic Amsterdam gaan in Amsterdam Oost preventieve budgettrainingen inzetten om ervoor te zorgen dat huurachterstanden niet uit de hand lopen. Stadgenoot is de eerste corporatie die er daadwerkelijk gebruik van maakt.

Corporaties krijgen steeds vaker te maken met huurachterstanden. De schulden van huurders stapelen zich op en leiden soms tot uitzichtloze situaties. Civic Amsterdam - een organisatie die in Amsterdam Oost onder meer welzijnswerk en schuldhulpverlening uitvoert - en de corporaties Ymere, Stadgenoot, de Alliantie en de Key hebben zich de afgelopen tijd  gebogen over manieren om schuldproblemen te voorkomen. Eén van de oplossingen die uit dat overleg is voortgekomen is die van de preventieve budgettrainingen. Tijdens deze trainingen krijgen huurders beter inzicht in hun financiële situatie en leren ze hoe ze beginnende huurschulden snel kunnen aflossen. Met de trainingen hopen de corporaties uitwassen te voorkomen. Ze gaan huurders met een beginnende huurschuld actief wijzen op de mogelijkheid van de trainingen, zonder deelname te verplichten.

Stadgenoot is de eerste woningcorporatie die huurders heeft opgegeven voor de training. De eerstvolgende nieuwe training vindt plaats bij voldoende nieuwe inschrijvingen.

Bron: dichtbij.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
NEH Shared Services
NEH realiseert en beheert ICT-oplossingen voor onder meer woningcorporaties, banken...
Weikhoplex
Dak- en gevelprofielen van gelamineerd kunsthars met een leversduurgarantie van 30 jaar!