Wethouder Klaas Verschuure opent Dura Vermeer Inspiration Centre in Utrecht

Wethouder Klaas Verschuure opent Dura Vermeer Inspiration Centre in Utrecht

Gepubliceerd op:

NIEUW GEBOUW LEIDSCHE RIJN STAAT IN TEKEN VAN ONTMOETEN, VERBINDEN EN INSPIREREN.

UTRECHT – Stadsdeel Leidsche Rijn heeft er een nieuw en bijzonder gebouw bij: het Dura Vermeer Inspiration Centre. Het nieuwe onderkomen van Railinfra en de bouw- en vastgoeddivisie van het gelijknamige landelijk opererende bouwconcern is ontwikkeld vanuit de visie ontmoeten, verbinden en inspireren. Dit komt tot uiting in de architectuur, het ontwerp en de inrichting. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Circulaire Economie en Leidsche Rijn) verricht 13 oktober de officiële opening en onthult de naam van het Inspiration Centre: De Verbinding.

Het Dura Vermeer Inspiration Centre is volledig ontworpen als een professionele, hedendaagse netwerkplek waar co-creatie, samenwerken, talenten bundelen en leren van elkaar centraal staan. Het onderkomen bestaat uit twee gebouwdelen, die met elkaar zijn verbonden door een transparante ontvangstruimte met open trappen. Qua inrichting en interieur is alles gericht op ontmoeten, inspireren en verbinden met inspiratieruimtes, ontmoetingshoekjes en comfortabele werkplekken, verspreid over 7.500 vierkante meter. Ronald Dielwart, lid van de Raad van Bestuur: “Het Dura Vermeer Inspiration Centre moet een plek worden waar we graag verblijven. Om te werken, te overleggen en kennis uit te wisselen. Door deze verbinding kunnen wij onze strategie, eigen toekomstambities én die van onze opdrachtgevers en klanten realiseren en zijn wij nog beter opgewassen tegen toekomstige uitdagingen.” 

Een goed voorbeeld daarvan is THUIS, de royale showroom van Dura Vermeer die geïntegreerd is in het Dura Vermeer Inspiration Centre. Kopers van door Dura Vermeer ontwikkelde woningen kiezen hier niet alleen hun nieuwe uitbouw, keuken of sanitair uit maar staan direct in contact met de cultuur, sfeer én de medewerkers van Dura Vermeer. Naast de showroom zijn ook de groene brasserie en het indrukwekkende auditorium gericht op ontmoeting, inspiratie en verbinding.

Duurzaam, digitaal, innovatief
In de ontwikkeling van het Dura Vermeer Inspiration Centre komen de drie strategische vernieuwingsambities van Dura Vermeer samen: duurzaamheid, digitalisering en innovatie. Het kantoor voldoet aan de prestatie-eisen BREEAM Excellent. De staalconstructie is demontabel en herbruikbaar in de toekomst. De gevel bestaat uit duurzaam hout, aluminium panelen en energieopwekkend glas. Slimme sensoren in de beglazing sturen de zonwering aan en helpen zo een optimaal binnenklimaat te bewaken. “Het gebouw is eigenlijk een portfolio van het bedrijf,” zegt wethouder Klaas Verschuure. “In dit gebouw zie je terug wat er technisch mogelijk is als het gaat om duurzaam en circulair bouwen. Het is symbolisch heel toepasselijk dat de opening plaatsvindt in de Week van de Duurzaamheid.”

Groener dan gewoon groen
Naast mensen speelt een duurzame werkomgeving een hoofdrol in het Dura Vermeer Inspiration Centre. De indoor tuin, de hoge groenwand en veel planten dragen bij aan zuurstofrijke lucht. Moderne filters zorgen voor een extreem schoon binnenklimaat. De grote daktuin versterkt het groene karakter van het gebouw. Peter Krop. “Het is ontzettend interessant om te zien hoe je een omgeving kan creëren waarin mensen beter presteren door groen te verweven met ontmoeten, verbinden, inspireren. Een mooie toevoeging die bijdraagt aan een gezonde werk- en leefomgeving in Nederland.”

Over Dura Vermeer
Met circa 1,5 miljard omzet en circa 2.700 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top van de Nederlandse bouwsector. Dura Vermeer is actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. De activiteiten zijn vastgoedontwikkeling, ontwerp en realisatie, onderhoud en renovatie. Dura Vermeer werkt aan haar ambitie om tot de top 3 van vernieuwers in de bouw te behoren.

Voor meer informatie:
Chantelle Stuart (Marketing & Communicatie Manager - Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed BV)
Tel. 06 – 43 84 38 57
c.stuart@duravermeer.nl


Een greep uit ons leveranciersregister

Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...