Energiezuinig zonder concessies op gezond en comfortabel leven!

Energiezuinig zonder concessies op gezond en comfortabel leven!

Gepubliceerd op:

Nieuwbouw anno 2020 draait om klimaatbewustzijn, circulariteit, NOM, BENG. Als specialist in ventilatie én zonwering ziet Renson de eisen op dat vlak in de eerste plaats als uitdagingen. Om vraaggestuurde ventilatie op de kaart te zetten, bijvoorbeeld. Ventileren op maat van elke ruimte in huis en alleen wanneer dat echt nodig is, is niet alleen goed voor je portemonnee, het zorgt ook 24/7 voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit.

Zonder dat bewoners daar omkijken naar hebben. Wat er ook beweerd wordt: C+ ventilatie (met per individuele ruimte een natuurlijke toevoer van verse lucht en vraaggestuurde afvoer van vervuilde binnenlucht) kan met BENG zowel op het vlak van verbruik als van comfort de vergelijking met de beste WTW-systemen aan.

Wat zonwering betreft, gaat Renson zelfs nog een stap verder. Ook hier wordt ingezet op natuurlijke ingrepen om de binnentemperatuur onder controle te krijgen. Met een combinatie van dynamische buitenzonwering en passieve nachtkoeling is daarmee geen sprake van stroomverslindende en klimaatonvriendelijke actieve koeling zoals airco: doekzonwering houdt de zon op de meest efficiënte manier tegen nog voor die het glas kan bereiken, én dankzij inbraakwerende raamroosters is het mogelijk om op een veilige manier de koelere nachtlucht binnen te laten om het binnenshuis te helpen afkoelen.

Ontdek hier wat hoe Renson inspeelt op de laatste energieprestatie-eisen:
Brochure ‘+ in ventilatie’
Whitepaper ‘Ventileren op maat’
www.renson.eu


Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...