Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Het geheim van een gezonde, comfortabele woning

Gepubliceerd op:

Ga je woningen renoveren of bouwen? Dan ga je deze woningen ook goed isoleren, zodat de warmte niet weg kan. Het is hierbij belangrijk om ventilatie niet uit het oog te verliezen. Want een comfortabel huis moet ook gezond zijn. Hoe breng je deze twee aspecten samen: een gezonde en comfortabele woning?

Conflict
We brengen 90% van onze tijd binnen door. Je wilt dat het binnen, naast warm (dus goed geïsoleerd), ook gezond is. De luchtkwaliteit is binnen echter vaak slechter dan buiten, wat tot ademhalingsproblemen en schimmel leidt. Hierdoor ontstaat er een conflict: huizen isoleren om warmte binnen te houden óf frisse lucht in de woning.

Het geheim? Ventileren.
Door te ventileren verwijder je de lucht van slechte kwaliteit en haal je “goede” lucht naar binnen. Veel bewoners geven aan dat ze last hebben van kou als ze de woning ventileren. Het gevolg is dat zij de raamroosters en ramen sluiten, waardoor er een ongezond binnenklimaat ontstaat. Dit wil je voorkomen, altijd. Maar hoe?

Ventileren zonder het koud te hebben
Bij het open zetten van ramen ervaren bewoners kou en/of tocht. Maar het is wel belangrijk om een gezonde woning te hebben en houden. Want, samen strijden voor gezondheid van mens én woning toch? Door de Modul-AIR warmtepomp met GreenComfort module toe te passen, creëer je een gezonde en tegelijk een comfortabel warme woning zonder het koud te hebben.

Hoe werkt dit?
De Modul-AIR van Inventum zorgt voor afvoer van de vervuilde binnenlucht. De onttrokken warmte uit de ventilatielucht wordt afgegeven aan het cv-systeem. Deze warmtepomp verzorgt dus het warme water, verwarmt en ventileert de woning. De Modul-AIR ventilatiewarmtepomp heeft zich al meerdere keren bewezen in woningen voor woningcorporaties, zoals bij de woningen van TBV Wonen op het Korvelplein in Tilburg.

De GreenComfort module filtert op zijn beurt de verse buitenlucht en blaast deze op de gewenste temperatuur de woning in. Bij warmtevraag helpt de GreenComfort dus de vloerverwarming met het opwarmen van de woning. De bewoner merkt snel het verschil door de inblaas van deze warme lucht en ervaart comfort. Kortom: verse, warme lucht in je woning zonder dat het voelt alsof het tocht. Deze module wordt samen met de Modul-AIR warmtepomp door D&J Installatiebureau geplaatst in 48 appartementen van woningcorporatie WoCom in Someren.

Ook een warme én gezonde woning renoveren of bouwen? Neem contact met Inventum op. Wij helpen je verder.

Veilig en Vertrouwd. Inventum.

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...