Sité wil bijna 500 woningen van Vestia kopen

Sité wil bijna 500 woningen van Vestia kopen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Sité Woondiensten is van plan 493, woningen, zes algemene ruimtes, 11 parkeerplaatsen en drie standplaatsen in Doetinchem, Wehl en Gaanderen van woningcorporatie Vestia te kopen. Sité wil dat de sociale betaalbare huurwoningen van Vestia behouden blijven voor de Achterhoek.

Sité wil hierover op korte termijn een definitief besluit nemen. Op dit moment worden er nog enkele details uitgewerkt voor de onder ondertekening van intentie- overeenkomst op 10 april. “Vestia moet gedwongen veel sociale huurwoningen verkopen”, vertelt directeur Claus Martinot van Sité. “Die sociale huurwoningen willen we behouden in de Achterhoek, want het zou jammer zijn als die uit de volkshuisvesting verdwijnen. Veel mensen weten niet dat corporaties de huren van sociale huurwoningen bewust laag houden voor mensen met een laag inkomen of een zorgvraag. Juist in economische moeilijke tijden zijn die woningen nodig in de Achterhoek.”

Vestia is in 2012 door het derivatendebacle in financieel zwaar weer terecht gekomen. Vestia wil zich richten op het gebied waar de corporatie ooit is begonnen: omgeving Den Haag en Rotterdam. Diverse woningcomplexen daarbuiten worden verkocht. Naast de verkoop van gehele complexen aan collega-corporaties en vastgoedbeleggers, verkoopt Vestia ook woningen aan de particuliere markt en woningen aan haar huurders. In totaal wil Vestia zo’n 30.000 wooneenheden verkopen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...