De Energiebesparingsverkenner: Dakisolatie!

De Energiebesparingsverkenner: Dakisolatie!

Gepubliceerd op:

Wilt u het bezit van uw corporatie klaarmaken voor een energieneutrale toekomst én besparen op energiekosten? Wilt u de mogelijkheden voor een transitie naar aardgasvrij inzichtelijk maken? Of wilt u de woningen comfortabeler maken voor de huurders? Zet dan de Energiebesparingsverkenner in. Belangrijke troef: het dak goed laten isoleren door een gecertificeerde dakaannemer.

De Energiebesparingsverkenner
De Energiebesparingsverkenner is ontwikkeld door RVO.nl in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenspraak met marktpartijen. De Energiebesparingsverkenner voor professionals geeft snel en makkelijk inzicht in de mogelijkheden en illustreert de effecten van energiebesparende maatregelen op de energiekosten en de energetische kwaliteit van de woning(en).

De gepresenteerde resultaten zijn gebaseerd op gestandaardiseerde uitgangspunten zoals de mate van isolatie afhankelijk van bouwjaar en woningtype, type installaties en gemiddeld bewonersgedrag (qua stoken, warm tapwater-gebruik). De Energiebesparingsverkenner maakt onderscheid tussen woningen voor particulieren en woningen van verhuurders zoals woningcorporaties. Bij verhuurders kunt u meerdere woningen of complexen in een project opnemen.

De verkenner is een online tool die concrete opties geeft om een woning of wijk duurzamer te maken. Met de verkenner verkent u oneindig veel scenario’s. Van 'kleine' energielabelsprongen tot energieneutraal. De verkenner maakt ook voor elk scenario inzichtelijk wat de kosten zijn voor energiebesparing, welke keuzes er zijn en wat ze opleveren. Zo rekent u eenvoudig scenario’s door op de woningvoorraad, zoals labelstappen, verbeteringen Energie-Index en kosten voor energiebesparende maatregelen. Gegevens kunt u tussentijds opslaan en exporteren. U berekent eenvoudig door welke keuzes tot de laagste maandelijkse energiekosten leiden.

Isolatie
Dé manier om de warmtevraag fors te reduceren is het isoleren van het dak. De mogelijkheden voor goede dakisolatie zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Goede isolatie van het dak kan tot aanzienlijke besparingen van stookkosten leiden en de CO2-uitstoot doen verminderen. Daarnaast verhoogt de isolatie het wooncomfort. Belangrijk hierbij is het om te kiezen voor de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Dit kost weinig extra en maakt de huizen klaar voor de toekomst. Dus bij elke dakrenovatie zal meteen de isolatie aangepakt moeten worden, met direct resultaat.

Kwaliteit en zekerheid
Om zeker te zijn van de kwaliteit van het werk is het verstandig om een gecertificeerde dakaannemer in te schakelen. Gecertificeerde dakaannemers vindt u op de website van DAKMERK, het kwaliteitskeurmerk voor het platte dak. Een DAKMERK-dakaannemer biedt naast aantoonbare kwaliteit ook een 10 jaar waterdichtheidsgarantie, gewaarborgd door een (onafhankelijk) Waarborgfonds. Bovendien is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor het multifunctionele deel, de DAKMERK MULTI garantie. Bij eventuele problemen met de waterdichtheid wordt dan ook het verwijderen en weer aanbrengen van het multifunctionele deel vergoed. Een extra zekerheid.

Meer informatie en een overzicht van gecertificeerde dakaannemers vindt u op www.dakmerk.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...