Onveilige rookgasafvoerinstallatie voorkomt u met Ubbink!

Onveilige rookgasafvoerinstallatie voorkomt u met Ubbink!

Gepubliceerd op:

Er vallen steeds meer slachtoffers als gevolg van koolmonoxidevergiftiging door verkeerd geïnstalleerde of slecht onderhouden verwarmingsinstallaties in woningen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen. Bij de installatie maken onbekwame installateurs veel fouten, waardoor koolmonoxide vrijkomt, zo bleek uit onderzoek van EO-televisieprogramma ‘Dit is de Dag’.


Gemiddeld overlijden jaarlijks 11 mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast belanden gemiddeld 150 slachtoffers jaarlijks in een ziekenhuisbed. In de jaren 2005 tot 2010 lag het gemiddelde op 9 mensenlevens en 130 ziekenhuisopnames.

Ubbink veilig kunststof rookgasafvoermateriaal
Als specialist in rookgasafvoersystemen biedt Ubbink oplossingen in kunststof voor het veilig afvoeren van rookgassen en het toevoeren van verbrandingslucht voor een cv-ketel in de woningbouw en utiliteitsbouw. Onze totaaloplossingen, enkelwandig of dubbelwandig (concentrisch), zijn uitgevoerd in hoogwaardig polypropyleen (PP). Polypropyleen is niet alleen veilig, maar ook schoner voor de ketel, waardoor de kans op storingen wordt gereduceerd. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium. Ons rookgasafvoermateriaal is eenvoudig op maat te maken en modulair, waardoor het makkelijker verwerkt dan traditionele oplossingen.

Veilig installeren!
De installateur van rookgasafvoermateriaal draagt een grote verantwoordelijkheid. Ondeugdelijke installatie kan dus leiden tot koolmonoxidevergiftiging. De Nederlandse fabrikanten van rookgasafvoer, verenigd in de Rogafa waartoe ook Ubbink behoort, dragen graag bij aan veiligheid. Dit heeft geleid tot een duidelijk en uniform advies 'het nieuwe beugelen’. De Ubbink oplossing is de Rolux beugel 80 PP. Onderscheidend is de bevestiging aan de zijkant, zodat ook bestaande installaties achteraf snel, makkelijk en veilig gebeugeld kunnen worden!

Productadvies op maat
Voor vragen over de toepassing van de kunststof rookgasafvoersystemen of voor een advies op maat, kunt u terecht bij de Ubbink Productadvieslijn. De specialisten van Ubbink adviseren u graag met directe telefonische ondersteuning of per e-mail. Ubbink denkt graag mee ter voorkoming van onveilige situaties!

Ubbink levert met haar rookgasafvoersystemen een makkelijk, snel en schoon, maar vooral veilig resultaat!

Kijk voor meer informatie op www.ubbink.nl.




Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...
REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...