Wooncomplex

Wooncomplex "De Eenhoorn" in Amsterdam vertrouwt op GEALAN-acrylcolor

Gepubliceerd op:

Pal naast het knusse, historische hotel-restaurant De Vergulden Eenhoorn in Amsterdam staat het gloednieuwe sociale wooncomplex De Eenhoorn. Dankzij de succesvolle samenwerking tussen opdrachtgever Ymere, heren 5 architecten, ERA contour, Transcarbo en GEALAN schittert deze parmante parel nu met zijn gouden kozijnen, hoopvol en trots, midden in de hoofdstad.

De basis voor dit opvallende gebouw was een onderzoek naar het wonen van de toekomst: compact, duurzaam en samen. De 178 sociale huurwoningen in De Eenhoorn zijn allemaal een stukje kleiner dan anders. Maar zonder ruimte in te leveren: door voorzieningen collectief aan te bieden in plaats van in aparte wooneenheden. En dat is twee vliegen in één klap, want zo wordt wonen betaalbaar én sociaal. Zo ontmoeten de buren elkaar - gezinnen, starters en senioren - bij de wasmachines, in de lobby, lounge, klusruimte of op de gemeenschappelijke daktuin. Omdat er daarnaast een collectieve warmtepomp is, zonnepanelen en de bouw energiezuinig is geweest, is het gebouw niet alleen sociaal maar ook ecologisch duurzaam.

Aan dit paradijselijke pand heeft GEALAN bijgedragen met het unieke systeem S 9000 NL haax, afgewerkt in de kleur goud van GEALAN-acrylcolor®. GEALAN partner Transcarbo Kunststof Kozijnen heeft de haax profielen op kundige wijze in de kozijnen verwerkt. Dankzij het innovatieve 3-dichting-systeem tilt deze vernuftige techniek niet alleen de wind- en waterdichtheid en de isolatiewaarde van het pand naar het hoogst denkbare niveau, maar verhoogt het ook het wooncomfort. En het mag absoluut gezien worden! Een gouden aanwinst met een sprookjesachtige naam.

Meer over de buitengewone kleurtechnologie GEALAN-acrylcolor®


Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
WTW
Bij WTW bieden we data- en kennisgedreven oplossingen op het gebied van mensen, risico en kapitaal ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...