Eem en Gelderse Vallei werken samen aan woonruimteverdeling

Eem en Gelderse Vallei werken samen aan woonruimteverdeling

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties in het gebied Eem en Gelderse Vallei willen gezamenlijk een nieuw, regionaal toewijzingssysteem gaan toepassen. Woonruimteverdeling op regionale basis maakt het voor huurders makkelijker om binnen een breder gebied een huurwoning te vinden.

De tien woningcorporaties, verenigd in de SWEV (Samenwerkende Woningcorporaties Eem en (Gelderse) Vallei) zijn al op één lijn over het nieuwe toewijzingssysteem. Het wachten is nu nog op de goedkeuring door de verschillende gemeenteraden. Het gaat in dit geval om de gemeenten Nijkerk, Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. Als ook zij akkoord gaan met het voorstel, kunnen huurders in het gebied via één centrale inschrijving in aanmerking komen voor huurwoningen in alle betrokken gemeenten. Ze hoeven zich niet langer in een andere gemeente in te schrijven als ze naar elders willen verhuizen. Er gelden geen criteria meer als economische gebondenheid en ingezetenschap per gemeente, maar voor het totale gebied. Het zal de wachttijden verkorten en de procedures voor de gemeenten goedkoper maken, zo verwachten de corporaties.

Met het regionaal woonruimteverdelingssysteem komen de corporaties tegemoet aan de nieuwe Herziende Huisvestingswet die op stapel staat. Daarin wordt onder meer genoemd dat de burger meer keuzevrijheid moet krijgen in het vinden van een huurwoning, mede door het stimuleren van een betere toegankelijke woonruimteverdeling. Met het nieuwe systeem kan de klant op één regionale website zien wat het totale aanbod is, ze hoeven zich maar één keer in te schrijven voor dertig euro en voor alle gemeentes gelden dezelfde inschrijvingsregels.

Bron: destadnijkerk.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...