ROCKPANEL ontvangt Europese Milieuproductverklaring (EPD)

ROCKPANEL ontvangt Europese Milieuproductverklaring (EPD)

Gepubliceerd op:

Tijdens een conferentie in Watford overhandigde BRE Global officieel het EPD-certificaat (European Environmental Product Declaration) aan ROCKPANEL Group. Deze Europese Milieuproductverklaring is gebaseerd op een verzameling van productgegevens en een levenscyclusanalyse bij ROCKPANEL, door BRE Global.

ROCKPANEL Group is de eerste fabrikant van gevelbekleding die door BRE wordt gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen. Het EPD-certificaat stelt fabrikanten in staat om de kosten, complexiteit en milieu-impact te beperken, biedt architecten de mogelijkheid om de milieuprestaties van concurrerende materialen te vergelijken en helpt aannemers en eigenaars om aan de wetgeving te voldoen.

“Toen BRE Global het Europese EPD-programma lanceerde, hebben we onze deelname onmiddellijk bevestigd. Aangezien we in het verleden al bewezen hebben duurzame ontwikkelingen centraal te stellen, is het voor ons een grote eer om voorop te lopen bij dit belangrijke initiatief. We zijn ervan overtuigd dat het Europese EPD-certificaat de uniformiteit zal verhogen en de complexiteit zal verminderen voor onze belang- rijkste stakeholders in de Europese bouwsector,” verduidelijkt John Relou, Sustainability Officer bij ROCKPANEL.

     

Barrières doorbreken
Onder impuls van de beslissing van de Europese Commissie om een duurzaamheidsdimensie toe te voegen aan bouwwerken, maakt BRE Global werk van individuele ecologische, maatschappelijke en financiële normen voor dit bouwkader. Op die manier wil BRE de nationale en protectionistische barrières voor de bouwsector in Europa doorbreken.

Victoria Blake, Associate Director of Sustainable Products bij BRE, zei: “De EPD-certificering van ROCKPANEL volgens norm EN 15804 illustreert dat de onderneming sterk gelooft in duurzaamheid en in het terugdringen van de milieu-impact van hun productie. Met dit certificaat kunnen ze hun producten nu in heel Europa op een positieve manier onderscheiden.”

Belangrijke criteria: groeiende vraag en duurzaamheid
ROCKPANEL Group erkent de groeiende vraag van architecten en aannemers om duurzame materialen te gebruiken in het gevel ontwerp. Dat sluit perfect aan bij de nieuwbouw- en renovatieprojecten die energie en esthetiek centraal stellen. ROCKPANEL heeft een lange termijn relatie met BRE, die haar oorsprong vind in het ‘Environmental Profiles’-programma.

Al in 2010 bevestigde BRE dat de onderhoudsarme gevelpanelen van ROCKPANEL aan de hoogste milieuprestatienormen (A+ en A) voldoen voor het geïnstalleerde product. Duurzaamheidscriteria staan bij steeds meer bouwprojecten centraal in de materiaalkeuze. Deze certificering door BRE Global maakt van ROCKPANEL een onafhankelijk erkende duurzame keuze. Op basis van deze lange termijn relatie werd ROCKPANEL een van de eerste deelnemers toen BRE het Europese EPD-programma lanceerde op basis van de EN 15804-norm.

Over BRE / BRE Global
BRE Group
BRE is een wereldwijd toonaangevend centrum voor bouwwetenschap dat nieuwe kennis genereert uit onderzoek. Die kennis wordt benut om producten, instrumenten en normen te ontwikkelen die leiden tot positieve veranderingen in de bouwsector. BRE helpt klanten uit de overheid en private sector om te beantwoorden aan de verregaande ecologische, maatschappelijke en economische uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden bij de bouw van woningen, gebouwen en woongebieden.

BRE is eigendom van het BRE Trust, een geregistreerde liefdadigheidsorganisatie. De Trust gebruikt de winsten die de ondernemingen van BRE maken om onderzoek en opleiding te financieren die de kennis van de bouwomgeving vergroten.

BRE Global
BRE Global Limited (inclusief LPCB & BREEAM) is een onafhankelijk extern certificeringsbedrijf voor producten en diensten op het gebied van (brand)veiligheid en duurzaamheid voor de internationale markt. De testen en goedkeuringen van BRE Global worden door erkende deskundigen uitgevoerd in hun wereldbefaamde testlaboratoria. BRE Global Limited beheert ook een aantal wereldwijd toonaangevende merken, zoals:
  • LPCB voor de goedkeuring van producten en diensten op het gebied van (brand)veiligheid, vermeld in de Red Books.
  • BREEAM, ’s werelds toonaangevende ecologische evaluatiemethode voor gebouwen, vestigt de normvoor de beste praktijken op het gebied van duurzaam design en is de de-facto maatstaf voor de milieuprestaties van een gebouw.

Een greep uit ons leveranciersregister

RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Xemex
Xemex is een leverancier van slimme meetcommunicatiehubs ...
Flamco B.V.
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...