Smartboilers; zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing

Smartboilers; zelflerende boilers voor comfort en energiebesparing

Gepubliceerd op:

Itho Daalderop komt als eerste met een compleet nieuwe generatie elektrische boilers; de Smartboiler en de Green Energy Smartboiler. De basis voor deze boilers vormt de technologie waarmee de boilers zelflerend worden. Hierdoor leert de boiler op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het moment van opwarmen van het water daarop aan. Het opwarmen wordt zodoende uitgesteld, waardoor stilstandsverliezen geminimaliseerd worden. En dit is een stuk energiezuiniger. De energiebesparing voor de Smartboiler kan oplopen tot 10% in vergelijking met een normale elektrische boiler.


 
Groene energie optimaal benutten; de Green Energy Smartboiler
Door natuurlijke wisselingen in de opbrengst van zonne- en windenergie, en het verschil in energiebehoefte per moment van de dag, kunnen duurzame energiebronnen niet altijd volledig worden gebruikt. De Green Energy Smartboiler is zelflerend en heeft een online functionaliteit, waardoor bepaald kan worden wanneer de boiler uiterlijk moet starten met verwarmen om op het juiste moment te voorzien van warm water. Door deze eigenschap is het mogelijk om overcapaciteit aan zonne – en windenergie in te zetten om de boiler tussentijds te laten verwarmen. Hierdoor gaat er minder duurzame energie verloren.

Met de nieuwe app functionaliteit krijgt de eindgebruiker direct inzicht in het energieverbruik maar worden ook bespaartips gegenereerd. Daarnaast kunnen timers worden ingesteld voor douchebeurten en kan de boiler op afstand worden in-/uitgeschakeld wanneer de eindgebruiker bijvoorbeeld op vakantie is. Door deze functionaliteiten kan de besparing oplopen tot 12% ten opzichte van een normale elektrische boiler.
  • Smartregeling voor 10%-12% energiebesparing
  • Boostfunctie voor extra warm water
  • Efficiënte benutting van groene energie (Green Energy Smartboiler)
  • App voor online bediening, inzicht in energieverbruik en extra functionaliteiten voor gebruiker (Green Energy Smartboiler)
  • Geschikt voor vervangen van elke elektrische boiler of in nieuwbouw bij ‘all-electric’ concepten (universele wisselbeugel 50/80 liter)
Uitvoeringen
De Smartboiler en Green Energy Smartboiler zijn beschikbaar in de inhoudsvarianten 30,50,80, 120 of 150 liter. Voor de Smartboiler kan gekozen worden tussen het type Mono (1.000W of 1.750W) of Mono Plus (2.500W). Dit is afhankelijk van het beschikbare aansluitvermogen in de woning. De Green Energy variant is leverbaar in het type Mono Plus (2.500W). De universele beugel maakt installatie snel en eenvoudig.

Meer weten?
Voor meer informatie kijk op www.ithodaalderop.nl/smartboilers

Een greep uit ons leveranciersregister

Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...