Mitros verlaagt huur voor ruim 1800 huurders

Mitros verlaagt huur voor ruim 1800 huurders

Gepubliceerd op:

Naar aanleiding van de veranderde puntentelling voor sociale huurwoningen, gaat woningcorporatie Mitros de huur verlagen voor 1838 huurders in Utrecht en Nieuwegein. Het betreft voordelen van 0,11 tot 200 euro die voortkomen uit de nieuwe waarderingsmethode van woningen.

Per 1 oktober 2015 verandert de puntentelling voor sociale huurwoningen. De punten geven de waardering van een woning aan en bepalen zo de hoogte van de huurprijs. De belangrijkste wijzigingen in de waardering van sociale huurwoningen betreffen het feit dat vanaf nu ook de WOZ-waarde meetelt, dat de punten voor woonvorm of woonomgeving vervallen, evenals schaarstepunten voor woningen in populaire wijken. Tot slot gaat de waarde per punt omlaag met 3,8%. Corporaties moeten aan de hand van de nieuwe puntentelling opnieuw de maximale huur van de woningen bepalen. Voor Mitros betekent dit dat voor 1838 woningen de huur omlaag gaat. Een deel van de woningen die minder punten scoort volgens de nieuwe telling, behoudt toch dezelfde huur. Dat komt omdat Mitros daar ook nu al niet de maximale huurprijs voor rekent. Alle huurders zijn inmiddels ingelicht over wat hen te wachten staat.

De wijziging in de puntentelling geldt alleen voor zelfstandige sociale huurwoningen; niet voor kamers of vrije sector huurwoningen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Deceuninck nv
Uw partner voor kozijnen en deuren in kunststof en aluminium ...
dormakaba Nederland B.V.
Vorm en functie in balans Wij maken beide mogelijk ...
Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...