De Eneco Gebouwmanager kan woningcorporaties veel opleveren

De Eneco Gebouwmanager kan woningcorporaties veel opleveren

Gepubliceerd op:

Installaties voor het verwarmen, koelen en ventileren zijn verantwoordelijk voor 40% - 50% van de totale energieconsumptie van een gebouw. Door deze installaties optimaal aan te sturen valt er veel te winnen – voor u als woningcorporatie én voor uw bewoners. Met de Eneco Gebouwmanager kunt u die aansturing volledig in beeld brengen. Niet alleen hebt u snel en 24/7 inzicht in de prestatie van uw gebouw en installaties, u verbetert ook het wooncomfort én u realiseert een flinke kostenbesparing.

Monitoring en optimalisatie
Wanneer uw gebouwinstallaties niet optimaal worden aangestuurd, leidt dat al snel tot onnodig energieverbruik, vroegtijdige vervanging van onderdelen en comfortklachten. Juist op die punten kan een adequate en efficiënte aansturing u dus veel opleveren. Met de Eneco Gebouwmanager hebt u een unieke tool in handen, die alles permanent voor u monitort en optimaliseert. Een tool die u dus veel werk en zorgen uit handen neemt.

Monitoring
Het vertalen en analyseren van informatie uit een gebouwbeheersysteem (GBS) is tijdrovend en vereist veel installatietechnische kennis. De Eneco Gebouwmanager geeft u in één oogopslag inzicht in het energieverbruik, het comfortniveau en de installatietechniek van het gebouw. De software vertaalt gemeten data zoals ruimtetemperatuur, CO2-concentratie en luchtvochtigheid in een comfortniveau en reageert direct als dit niveau terugloopt.

Optimalisatie
De werking van de software is gebaseerd op instellingen van beheerders en semi-automatisch installatiemanagement. De software analyseert op gebouw- en componentniveau en geeft daarbij de mogelijkheden tot energiebesparing en comfortverhoging aan. Ook controleert de software of installatiecomponenten goed worden aangestuurd. Als dit tot meldingen leidt, kunnen de beheerders snel verbeteracties ondernemen.

Zelf doen of sámen doen?
Met de Gebouwmanager kunt u in principe zelf aan de slag. Beschikt u echter over te weinig tijd of kennis, dan biedt Eneco ook het advies van experts, die de installaties monitoren en optimaliseren. Een speciaal support team staat klaar om u te helpen bij uw kostenbesparing en comfortverhoging.

Shared-savings
Daarnaast kan Eneco proactief en risicodelend aan de slag met uw gebouw. Dit op basis van afspraken over gewenste prestaties en een verdeling van de kostenbesparing. Voor Eneco een extra stimulans om er energie in te steken, terwijl u geen extra kosten ervaart om het gebouw optimaal te laten draaien.

Uw voordelen op een rijtje
Met de Eneco Gebouwmanager slaat u als woningcorporatie meerdere vliegen in één klap – zowel in materieel als immaterieel opzicht. Zo kunt u veel storingen voorkomen en krijgt u meer meer grip op installaties en (dus) de aansturing van uw installateurs. Uw gebouw zal energie-efficiënter en daarmee duurzamer worden. Ook zult u minder klachten krijgen over verwarming en ventilatie, terwijl u zulke klachten proactiever kunt aanpakken. Al met al kan dit een besparing opleveren tot wel 30% op de energiekosten en 20% op de onderhoud- en beheerkosten. Iets waarvan u én uw huurders kunnen profiteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Meulendijks: leon.meulendijks@eneco.com.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...
Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...