Het C+ ventilatiesysteem anno 2018

Het C+ ventilatiesysteem anno 2018

Gepubliceerd op:

Slimmer, stiller en energiezuiniger dan ooit!

Goed isoleren en luchtdicht bouwen helpt je energie besparen. Maar om de lucht binnenshuis tegelijk ook gezond te houden, kan je niet zonder een degelijk ventilatiesysteem. Immers – en daar staan we met z’n allen te weinig bij stil – de binnenluchtkwaliteit is er vaak tot 10 x slechter aan toe dan de kwaliteit van de buitenlucht.


Liefst van al ventileer je natuurlijk zo energiezuinig mogelijk. Maar ben je ook op zoek naar een volautomatisch systeem waar je geen omkijken naar hebt? Dan ben je bij een vraaggestuurd C+ ventilatiesysteem aan het juiste adres. Er komt in dat geval net zoveel verse buitenlucht binnen via de Invisivent raamventilatieroosters als nodig om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. De centrale ventilatie-unit Healthbox 3.0 stemt het ventilatieniveau anderzijds volledig af op het leefpatroon en de persoonlijke behoeften van de bewoners. De geïntegreerde CO2-, vocht en geurtjes-sensoren monitoren de kwaliteit van de binnenlucht 24/7. Zo wordt er enkel meer geventileerd waar en wanneer dat nodig is. Resultaat: een uiterst slimme, stille en energiezuinige manier van ventileren.

Invisivent NL: ventilatierooster afgestemd op stelkozijnmontage
Met de rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht via verluchtingsroosters bovenop de ramen, ben je altijd zeker van voldoende verse lucht in huis. Zeker omdat de toevoer via de Renson Invisivent raamverluchtingen perfect afgestemd wordt op de gecontroleerde afvoer van de vervuilde lucht via Healthbox 3.0.

De Invisivent ventilatieroosters van Renson worden steeds bovenop het raamkozijn gemonteerd. Voor de Nederlandse markt zijn die nu daarom zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om wind- en waterdicht te kunnen monteren tegen een stelkozijn. Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden. Bij de ontwikkeling van deze specifieke ‘spin-off’ voor de Nederlandse markt werd zowel rekening gehouden met de variatie in dikte  en breedte van de aanslagflens op Nederlandse raamkozijnen, als met de rubberopname.

Invisivent NL …
  • staat voor een uitgebreid assortiment raamverluchtingen dat compatibel is met de meest courante raamprofielen, gebaseerd op de jarenlange ontwikkelingen van de Renson Invisivent voor de Belgische markt. Invisivent NL is standaard verkrijgbaar in ‘High Flow’ versie, maar daarnaast ook verkrijgbaar in een Akoestische (AK Basic, High en Ultra) en High Rise uitvoering voor hoogbouw
  • zorgt voor een perfect luchtdichte afwerking bij de plaatsing van buitenaf van het volledige raam omdat de rubberdichting van het raam doorloopt in het raamverluchtingsrooster
  • biedt een esthetisch mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt, zeker bij renovatie is dit een enorme meerwaarde
  • kan rechtstreeks vastgeschroefd worden tot in het houten stelkozijn.
Healthbox 3.0: een ventilatie-unit die waakt over de bewoner én met hem praat
Toevoer van verse lucht is één ding, maar uiteraard moet de vervuilde binnenlucht ook afgevoerd worden. In het C+ systeem van Renson neemt de nieuwe Healthbox 3.0 die taak voor z’n rekening. Dat de bewoner via de app de luchtkwaliteit in de woning zelf 24/7 kan opvolgen én kan zien hoe de ventilatie-unit daaraan bijdraagt, is handig meegenomen. Bovendien kan die dankzij de app kamerprofielen instellen en de historiek van het ventilatiesysteem en de binnenluchtkwaliteit oproepen. Kwestie van altijd en overal zeker te zijn van de best mogelijke binnenluchtkwaliteit.

Bekijk onderstaand de Healthbox 3.0 film
Een greep uit ons leveranciersregister

Weckx B.V.
Direct alarmering. Waar u ook bent.
Hemmink B.V.
Hemmink B.V. levert producten, oplossingen en concepten van ruim 25 sterke merken ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...