Wocozon biedt duurzaamheidsoplossing voor woningcorporaties

Wocozon biedt duurzaamheidsoplossing voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Ruim een derde van de Nederlanders woont in een sociale huurwoning. Voor bewoners in een sociale huurwoning is het niet vanzelfsprekend om te profiteren van zonnepanelen van eigen dak. Wocozon, is inmiddels dé specialist voor woningcorporaties op het gebied van PV installaties. 

Doordat woningcorporaties een samenwerking aan gaan met Wocozon kunnen zij hun bewoners ook laten profiteren van goedkopere zonnestroom. Inmiddels hebben al 28 woningcorporaties zich aangesloten bij Wocozon met een gezamenlijke portefeuille van 150.000 woningen.

Begin 2019 heeft Wocozon totaal al ruim 7.000 zonnestroominstallaties verzorgt voor de aangesloten woningcorporaties. Dit impliceert dat ca. 10% van de woningcorporaties zonnestroominstallaties door Wocozon heeft laten verzorgen. En dat aantal zal de komende jaren alleen nog maar verder oplopen. Nu al verzorgt Wocozon 1 op de 5 van het totale aantal gerealiseerde PV installaties in 2019 bij woningcorporaties in Nederland. Onze visie voor de komende jaren is dan ook helder; zoveel mogelijk sociale huurwoningen voorzien van goedkopere zonnestroom!

Omdat woningcorporaties niet altijd zelf de financiële middelen hebben om te investeren in duurzaamheid kan in dat geval Wocozon daarin ook voorzien. Wocozon verzorgt in dat geval het gehele proces van 100% financiering, de communicatie tot en met beheer en monitoring. Een  verder voordeel voor woningcorporaties is dat de huurwoningen substantieel verbeteren in haar Energie index, zodat ook aan de veelal gemaakte prestatieafspraken wordt voldaan.
Als corporaties wel beschikken over de financiële middelen dan is aanschaf via Wocozon ca. 20% voordeliger vanwege schaalgrootte en afwezigheid van winstdoelstelling.

Wocozon heeft inmiddels meer huurwoningen voorzien van zonnepanelen dan er woningen staan in een van de kleinste 75 gemeenten van Nederland.
Fotovermelding: Brandemeer/ De Fennen te Leeuwarden

Een greep uit ons leveranciersregister

Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...