Professionele schoonmaak na overlijden: cruciaal voor woningcorporaties

Professionele schoonmaak na overlijden: cruciaal voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

In Nederland is er veel geregeld als het gaat om schades, zoals brand- en waterschade. Woningcorporaties zijn goed voorbereid op deze situaties en hebben protocollen om snel en efficiënt te handelen. Echter, in de schaduw van deze bekende gevaren doemt een minder besproken kwestie op: onopgemerkte overlijdens.

Een overlijden waarbij een persoon in een huurwoning overlijdt zonder dat dit direct wordt opgemerkt. Dit vormt een bijzondere uitdaging voor woningcorporaties en hun huurders. In dit artikel verkennen we de complexiteit van dit probleem en hoe wij als specialistische schoonmaakbedrijf, een cruciale rol kunnen spelen bij het bieden van oplossingen voor woningcorporaties en nabestaanden.

Onopgemerkte overlijdens zijn niet alleen een emotioneel beladen kwestie; het ontbreken van expertise kan leiden tot ernstige problemen voor woningcorporaties en hun huurders. Het niet adequaat aanpakken van deze situaties kan een domino-effect van problemen veroorzaken.

Ten eerste kan een niet juiste schoonmaak na overlijden leiden tot de verspreiding van ziektekiemen en ongedierte. Dit vormt niet alleen een gezondheidsrisico voor de huidige en toekomstige bewoners, maar kan ook leiden tot herhaalde overlast.

Ten tweede kan de lijkgeur die niet grondig is geëlimineerd, terugkeren en voor aanhoudende overlast zorgen, wat het leven van de huurders bemoeilijkt en tot klachten van buren kan leiden. Dit kan leiden tot ontevredenheid, negatieve media-aandacht en zelfs juridische geschillen, wat de reputatie van de woningcorporatie schaadt.

Last but not least kunnen de financiële kosten bij het niet adequaat aanpakken van een onopgemerkte overlijden aanzienlijk zijn. In plaats van het nemen van passende maatregelen om de situatie snel op te lossen, kan dit leiden tot grootschalige renovaties en reparaties, die zowel tijdrovend als kostbaar zijn.

De negatieve gevolgen van een niet correcte schoonmaak na overlijden, en waarom investeren in professionele schoonmaak vanaf het begin van cruciaal belang is voor woningcorporaties.

De woningcorporatie heeft een cruciale rol te spelen in het beheren van onopgemerkte overlijdens en een van de meest belangrijke is effectieve communicatie met de nabestaanden van de overledene. Vaak weten nabestaanden niet dat er professionele schoonmaakdiensten specifiek gericht op overlijdensgevallen bestaan, of begrijpen ze niet volledig hoe belangrijk deze diensten zijn. In deze al moeilijke periode kunnen correcte communicatie en empathie een wereld van verschil maken. Door duidelijk en zorgvuldig met nabestaanden te communiceren over de stappen die worden genomen, kunnen zij een meer rationele beslissing nemen over hoe verder te gaan. Het uitleggen van het belang van professionele schoonmaak na overlijden en het aanbieden van deze dienst als een optie toont niet alleen zorgzaamheid voor hun welzijn, maar biedt ook praktische hulp in een tijd van grote stress en verwarring. Bovendien kan de woningcorporatie deze gelegenheid aangrijpen om vragen te beantwoorden en eventuele zorgen van nabestaanden te verlichten. Door openheid en begrip te tonen, kan de corporatie bijdragen aan het vergemakkelijken van het herstelproces, zowel voor de nabestaanden als voor de gemeenschap als geheel.

Samenwerken met een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf dat ervaring heeft met het reinigen na overlijden, is een strategische en kosteneffectieve keuze voor woningcorporaties. Nufris begrijpt de complexiteit van de situatie en is uitgerust om snel en efficiënt te handelen, waardoor de negatieve gevolgen tot een minimum worden beperkt.

www.nufris.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Unexus
Unexus ontwikkelt intelligente omnichannel software die alle communicatie afhandelt & aflevert bij de juiste personen ...