Mozaïek Wonen bezoekt NEH stands op het CorporatiePlein en wint Surface Pro 4

Mozaïek Wonen bezoekt NEH stands op het CorporatiePlein en wint Surface Pro 4

Gepubliceerd op:

Waar net als in 2015 ruim 80 bezoekers meededen aan de NEH stickeractie op het CorporatiePlein, heeft op 14 november de winnaar van dit jaar, Mark Noomen van Mozaïek Wonen, de Microsoft Surface Pro 4 in ontvangst mogen nemen. Onmiskenbaar enthousiasme spatte zowat door de telefoon toen het goede nieuws werd overgebracht: “Meen je dat!? Ik win nooit wat!”

Mark Noomen, al meer dan 14 jaar werkzaam bij Mozaïek Wonen, bekleedt de functie van Teamleider Financiële Administratie en ICT. Tijdens het CorporatiePlein deed Mark, samen met een collega, voor de tweede keer mee aan de stickeractie. “Ik wilde sowieso met NEH in gesprek en eigenlijk was de Secrid Cardprotector al een heel mooi extraatje”, legt Mark Noomen tijdens de uitreiking van de Microsoft Surface uit.

Het bezoeken van de NEH stands hoort er volgens Mark Noomen bij op het CorporatiePlein: “Het CorporatiePlein is een mooi evenement om te zien wat de markt doet. Hoewel mijn collega en ik geen speciaal doel hadden voor de dag, is het wel degelijk een mooi moment om op een efficiënte manier te zien wat er in de markt gebeurt. NEH is altijd goed vertegenwoordigd tijdens het CorporatiePlein en zij zijn in mijn ogen een belangrijke partij in de branche. Dus als we er zijn gaan we altijd het gesprek aan.”

Vooral de informatiebeveiligingsstand sprak de Teamleider Financiële Administratie en ICT erg aan: “Informatiebeveiliging is een enorm belangrijk onderwerp en wij zijn hier bij Mozaïek Wonen, in de vorm van een werkgroep, heel druk mee. Leuk was daarom ook om een beveiligingsboekje te ontvangen, deze gaan wij intern nog inzetten vanwege de praktische tips die erin staan.”

De toekomst van woningcorporaties
Kijkend naar de toekomst wordt duidelijk dat deze volgens Mark Noomen ligt in samenwerken en in co-sourcing: “Kleine corporaties krijgen het steeds moeilijker met het voldoen aan wet- en regelgeving, terwijl ze daarnaast natuurlijk ook nog hun core business moeten blijven voeren. Hierdoor zie je steeds meer samenwerkingen ontstaan op het gebied van kennisdeling, maar ook op het gebied van ICT.”

“De afhankelijkheid van ICT wordt steeds groter, echter vind ik wel dat er intern een juiste dosis aan kennis moet blijven. De ideale oplossing ligt volgens mij daarom in co-sourcing. Kennis blijft geborgd in de vorm van applicatie- en functioneel beheer, waar je voor de technische ondersteuning samen verantwoordelijk bent. Door deze constructie kun je namelijk op niveau met elkaar blijven sparren.”

Het inzetten van de Surface “De Microsoft Surface komt heel goed uit! Wij zijn bezig met het uitrollen van de Surface binnen het MT en de directie, echter lopen we nog tegen wat hobbels aan. Door nu zelf de Surface te bezitten kan ik sneller en makkelijker testen uitvoeren, waardoor de implementatie gemakkelijker zal gaan verlopen.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...