Kamer wil experimenteren in krimpgebieden

Kamer wil experimenteren in krimpgebieden

Gepubliceerd op:

De Tweede Kamer wil experimenteren met de overtollige woningvoorraad in krimpgebieden. De Kamer heeft voor de tweede keer een motie van Van Vliet aangenomen waarmee de regering gevraagd wordt het mogelijk te maken om extra aangekochte leegstaande panden vrij te stellen van een verhuurdersheffing.

Eerder stuurden vijf `krimpprovincies' minister Blok een brandbrief met ditzelfde verzoek. Deze provincies geven in die brief aan dat met hun voorstel enerzijds de leegstand wordt aangepakt en anderzijds het aanbod (betaalbare) huurwoningen kan worden uitgebreid.

Ook stemden de Kamerleden in meerderheid in met een motie van PvdA-Kamerlid Albert de Vries. Daarin verzoekt hij Blok bij het opstellen van zogenaamde Actieplannen Krimp en de daarop te baseren convenanten ook de betreffende provincies alsmede de besteding van de aan die provincies uit te keren extra middelen voor beleid ten aanzien van bevolkingsdaling, te betrekken. Blok had tijdens het VAO al aangegeven dat dit volgens hem past in zijn beleid.

Een greep uit ons leveranciersregister

Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...
DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...