Speciale noodlift voor mindervaliden tijdens liftonderhoud

Speciale noodlift voor mindervaliden tijdens liftonderhoud

Gepubliceerd op:

Wanneer de lift stil staat vanwege liftonderhoud heeft dit grote gevolgen voor de bewoners van zorgwoningen. Dat geldt ook voor een aantal Fokuswoningen in Leeuwarden waar de afgelopen tijd twee liften stil stonden. De bewoners van deze woningen zijn lichamelijk zwaar beperkt en daarom compleet afhankelijk van de aangepaste liften. 

RECO Lift Solutions, specialist in noodliften, kwam met een oplossing op maat: een speciale noodlift met aangepaste bediening voor de bewoners.

Ruime noodlift: RECO Personenliften
De woningcorporatie die de zorgwoningen beheert heeft op tijd RECO Lift Solutions benaderd om een tijdelijke noodlift te plaatsen voor de bewoners. RECO Lift Solutions is specialist in tijdelijke liften en heeft voor vrijwel elke situatie een geschikte lift. In dit geval is gekozen voor een ruime RECO Personenlift. Deze liften bieden genoeg ruimte voor scootmobielen en andere hulpmiddelen en hebben op elke verdieping een overdekte wachtruimte.

Met een afstandsbediening de lift gebruiken
Vanwege de lichamelijke beperkingen kunnen de meeste bewoners hier geen gebruik maken van de normale liftknoppen op dit type lift. RECO Lift Solutions heeft daarom speciale afstandsbedieningen en ontvangers gekoppeld aan de besturing van de lift. Elke bewoner kreeg vervolgens een eigen afstandsbediening die ze om hun nek kunnen dragen wanneer ze naar buiten gaan.

Toegankelijkheid is meer dan alleen een lift
Dit soort situaties laten goed zien hoe belangrijk toegankelijkheid is voor mensen. Zonder lift zitten deze mensen letterlijk opgesloten in hun woning. Toegankelijkheid begint bij een trap en een liftvoorziening. Maar hoe gebruiksvriendelijk deze zijn, hangt volledig af van de mobiliteit van de bewoners. Gelukkig gaat RECO Lift Solutions verder dan alleen de liftvoorziening. Zo kunt u als woningcorporatie in elke situatie bewoners tevreden houden.Een greep uit ons leveranciersregister

ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...
ALUTHERM Heating
Specialist in grote hybride systemen van 170kW tot 1500kW en gasgestookte CV-ketels van 170kW tot 2200kW ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...