Falco realiseert multifunctionele overkapping bij appartementencomplex

Falco realiseert multifunctionele overkapping bij appartementencomplex

Gepubliceerd op:

Bij het gerenoveerde appartementencomplex Ortduynen in Den Bosch heeft Falco een grote overkapping gerealiseerd bestaand uit twee delen. Het ene deel biedt ruimte voor meer dan 100 fietsen, die veilig en droog gestald kunnen worden in de fietsenrekken. Het andere deel is bedoeld voor het opbergen van containers, die zo uit het zicht en uit de regen blijven.

Ruime overkapping
De overkapping die is geplaatst in opdracht van Casper de Haan b.v. is een FalcoLok overkapping met een afmeting van maar liefst 20 meter bij 8 meter. Het dak is versterkt en voorzien van sedum. Een groendak heeft veel voordelen. Het heeft o.a. een isolerende werking (warmte en geluid), zorgt voor regenwateropvang dat via verdamping weer wordt afgegeven en zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot.

Op het gebied van de wandbekleding is er veel keuze, voor deze grote overkapping is gekozen voor twee verschillende materialen; aluzinc damwand beplating en gehard glas in glaskliklijsten. De overkapping wordt door een tussenwand van aluzinc beplating in twee gedeeld. In een deel kunnen bewoners veilig hun fietsen parkeren en het andere gedeelte wordt gebruikt om containers droog te stallen.

Beide delen van de overkapping zijn voorzien van een eigen deur met mechanische deurdranger en dagschoot ontgrendelaar. zodat de deur automatisch sluit en opent.

De overkapping is verlicht met LED verlichting met bewegingsmelders,  die energiezuinig en duurzaam zijn.

Fietsparkeren
Ruim 100 fietsen kunnen worden geparkeerd in de enkelzijdige en dubbelzijdige fietsenrekken van het model Ideaal 2.0.De h.o.h. afstand van deze fietsenrekken is 37,5 cm. Op elke wielbeugel van het rek is een aanbindoog bevestigd, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De rubberen hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

Fietsparkeren bij appartementen complexen
Falco heeft meer dan 70 jaar ervaring met fietsparkeren, Ook bij appartementen complexen.  De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder eigen dak biedt veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Ook bieden wij een ruim assortiment straatmeubilair zoals afvalbakken en buitenbanken.

Falco's projectadviseurs geven u graag advies, ook op locatie. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze projectadviseurs via 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister

Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
NCCW
NCCW is al 50 jaar de betrouwbare partner voor woningcorporaties op het gebied van ERP-softwareoplossingen ...