Kamermoties over middeninkomens, doelgroep en regeerakkoord

Gepubliceerd op:

Op de laatste dag voor het zomerreces (30 juni ) heeft de Tweede Kamer nog een aantal voor corporaties relevante moties ingediend. Een tweetal daarvan werd aangenomen.

Middeninkomens
Betty de Boer (VVD) verzocht minister Donner om samen met gemeenten en corporaties nog eens goed naar de problematiek van de middeninkomens te kijken. Donner zag de motie als ‘steun voor zijn beleid’.

Inkomensgrens verhogen?
De motie van de SP verzocht Donner om opnieuw met de Europese Commissie te onderhandelen over een ruimere definitie van de doelgroep die in aanmerking komt voor sociale huurwoningen. Donner antwoordde dat hij al bezig is met een eerdere motie over ouderen die zijn aangewezen op sociale huurwoningen. ‘Op alle punten de onderhandelingen met Brussel heropenen leidt tot niets’, volgens Donner. Om effectief te kunnen zijn wil hij zich in de onderhandelingen concentreren op enkele punten. Hoewel hij daarom de motie ontraadde, nam de Kamer hem toch aan.

Doorrekening regeerakkoord
Donner heeft het CFV opdracht gegeven om een nieuwe doorrekening van het regeerakkoord te maken op basis van actuele cijfers en gewijzigde beleidsvoornemens. Zo wordt het WWS niet in heel Nederland met 25 punten aangepast, maar slechts in schaarstegebieden. Ook is de mutatiegraad nu (4/5 procent) veel lager dan in de eerste doorrekening (8 procent). De nieuwe doorrekening moet voor Prinsjesdag klaar zijn.

Bron: Aedes

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...