Nieuwe woningcorporatie voor Groningse middeninkomens

Nieuwe woningcorporatie voor Groningse middeninkomens

Gepubliceerd op:

Veel huishoudens met een middeninkomen verdienen net te veel voor de sociale huursector, maar kunnen de huurprijzen in de vrije sector niet betalen. In de stad Groningen ligt de focus op duurdere woningen in de particuliere sector, jongerenhuisvesting en sociale woningbouw. Het Groninger Woongenootschap begint daarom een ‘corporatie’ voor middeninkomens.

“Voor de middengroepen wordt niet of nauwelijks gebouwd”, aldus het genootschap. “Corporaties zijn gebonden aan inkomenseisen en de vrije markt bouwt vooral voor het dure segment. Het Groninger Woongenootschap wil huur én koopwoningen gaan realiseren voor de groep die tussen wal en schip valt. De focus ligt op starters, kleine ondernemers, (jonge) stadsgezinnen, alleenstaanden, voormalige tijdelijke huurders en diverse andere bijzondere woondoelgroepen.”

“Hoewel we de grens niet hard hanteren, zal het over het algemeen gaan om mensen met een (gezamenlijk) jaarinkomen van tussen de 30.000 en 60.000 euro bruto per jaar”, stelt het Groninger Woongenootschap. De corporatie wil bouwen, verhuren en verkopen en gaat nu op zoek naar investeerders.

Een greep uit ons leveranciersregister

RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...