Waarom buitengevelisolatie een goed idee is

Waarom buitengevelisolatie een goed idee is

Gepubliceerd op:

De gevel van een woning kan geïsoleerd worden door binnen- of spouwmuurisolatie, maar u kunt ook kiezen voor buitengevelisolatie. We zetten de voordelen op een rij zodat u weet waarom buitengevelisolatie een goed idee is.


Binnenisolatie
Bij binnenisolatie wordt een voorzetwand geplaatst aan de binnenzijde van de gevel. De ruimte daartussen wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Binnenisolatie is ideaal als de buitengevel niet aangepast mag worden. Echter, voor een hoge isolatiewaarde is een dikke wand nodig, wat ten koste gaat van de ruimte binnenin de woning. Verder kan dampdoorlatendheid problemen veroorzaken doordat de muur geen warmte meer kan opslaan. Hierdoor zullen vooral bij oudere woningen koudebruggen blijven bestaan. Dan bestaat de kans dat vochtige binnenlucht daar condenseert waardoor vochtplekken of schimmel op de muur ontstaan. Vanwege deze nadelen wordt vaak pas voor binnenisolatie gekozen wanneer spouwmuur- en buitengevelisolatie geen optie zijn.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is de meest gangbare vorm van gevelisolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal in de spouw, de smalle luchtruimte tussen de binnenmuur en de gevel, gespoten. Er is binnenshuis geen ruimteverlies en bovendien is spouwmuurisolatie kosteneffectief en snel te realiseren. Het kan echter verouderen, waardoor het na een aantal jaren vervangen moet worden. Daarnaast blijft de isolatiedikte beperkt tot de beschikbare spouwdikte, waardoor de isolatiewaarde lager blijft dan die van buitengevelisolatie.

Buitengevelisolatie
Bij buitengevelisolatie wordt een laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de gevel aangebracht, wat wordt voorzien van gevelbekleding zoals pleisterwerk of steenstrips. Het vergt een hogere investering, maar u krijgt er een hoop voor terug. Buitengevelisolatie is namelijk de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft ook de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen. Geïsoleerde buitenmuren voorkomen dat binnenwarmte via de muren naar buiten wegvloeit. Daardoor blijft de temperatuur in de woning constanter, waardoor het binnen comfortabel aanvoelt.

Buitengevelisolatie is voor zowel nieuwbouw als een renovatie mogelijk. Het is als een facelift voor de woning en bewoners ondervinden geen last van werkzaamheden doordat deze buitenshuis plaatsvinden. Bovendien kunt u uw stookkosten behoorlijk reduceren door de toepassing van een gevelisolatiesysteem en daarnaast stijgt de waarde van de woning aanzienlijk.

DAW levert in Nederland onder de merken Caparol en Alsecco gevelisolatie. Bent u geïnteresseerd in buitengevelisolatie of wilt u meer weten over gevelisolatiesystemen, kijk dan op de Caparol website of op de Alsecco website.

        

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...