Lefier investeert ruim 20 miljoen in verduurzaming woningen

Lefier investeert ruim 20 miljoen in verduurzaming woningen

Gepubliceerd op:

Als onderdeel van het programma 'Lefier pakt aan!' investeert woningcorporatie Lefier ruim €20 miljoen in de renovatie van bijna 1000 woningen. De investeringen maken deel uit van een investering van €1 miljard, die Lefier de komende tien jaar in haar woningbezit steekt.

Heijmans voert het onderuit uit voor de Groningse corporatie. De aankomende twee jaar renoveert de onderneming bijna duizend woningen van Lefier. Doel is om het wooncomfort te verbeteren en de huizen energiezuiniger te maken. 

Goede bewonerscommunicatie
“Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter”, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. “Bij deze huizen is dat vaak technisch nog niet mogelijk, doordat het veelal hoogbouw is, maar ze moeten wel nu worden aangepakt. Heijmans kreeg de opdracht op basis van de kennis en kwaliteit die ze in eerdere renovatieprojecten lieten zien en hun goede bewonerscommunicatie.”

Duurzame en energiezuinige renovatie
Ramon van Zijderveld, directeur renovatie en onderhoud van Heijmans: “Recent sloten we een overeenkomst voor de verduurzaming van 312 appartementen aan de West-Indische kade in Groningen. De werkzaamheden starten eind september. En in de Groningse wijk Paddepoel zijn we bezig met het renoveren van 216 appartementen.”

‘Omvangrijke opdracht’
Begin volgend jaar worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Daarnaast renoveert Heijmans nog circa 200 woningen in de stad Groningen. Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd. Van Zijderveld: “Het renoveren van duizend woningen is een omvangrijke opdracht, maar we denken dat we deze projecten binnen twee jaar kunnen afronden.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...