Meer huisuitzettingen door huurachterstand

Gepubliceerd op:

In 2013 werden 6.980 huishoudens door de woningcorporatie het huis uitgezet omdat ze een huurachterstand hadden. Dat is 8 procent meer dan in 2012. Dit blijkt uit een enquête van Aedes onder 170 woningcorporaties.

Steeds meer huurders komen in de financiële problemen, waardoor huurachterstanden toenemen. Het aantal huisuitzettingen lijkt samen te hangen met de sterk stijgende woonlasten van de laatste jaren, gekoppeld aan koopkrachtverlies. Ook in 2012 werden er meer huurders hun huis uitgezet dan het jaar ervoor. Het verschil tussen 2012 en 2011 bedroeg maar liefst 10 procent.

Het zijn vooral alleenstaande huurders van 18 tot 60 jaar die op straat komen te staan. Maar ook alleenstaande jongeren tussen 18 en 30 jaar en eenoudergezinnen ondervinden dat een huurachterstand tot huisuitzetting kan leiden. Een deel van hen belandt in de opvang, maar heel veel gedupeerden zoekt onderdak bij familie of vrienden. Ook al omdat opvanghuizen de toestroom niet aankunnen.

Een greep uit ons leveranciersregister


BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...

We ontkomen er niet meer aan: een hellend dak moet veilig te betreden zijn, of het nu nieuwbouw is of een renovatieproject ...

Al meer dan 25 jaar dragen onze producten bij aan het creëren van mooie en comfortabele gebouwen ...