Een mooie 7,9 voor de renovatie Javastraat en omgeving

Een mooie 7,9 voor de renovatie Javastraat en omgeving

Gepubliceerd op:

WonenCentraal heeft de renovatie van 51 huurwoningen in de Javastraat, Surinamestraat, Nassaustraat en Wilhelminalaan afgerond. In drie maanden tijd heeft BAM Woningbouw de woningen van binnen en een deel van de woningen ook van buiten opgeknapt.

Tevreden bewoners
Tijdens de werkzaamheden zijn de bewoners goed begeleid en opgevangen. Bewoners zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat: ze geven de renovatie een eindcijfer van een 7,9.

Kleuren kiezen
Van de 51 woningen zijn er 25 gebouwd in de jaren vijftig en 26 woningen uit de tachtiger jaren. Dat betekent dat niet overal dezelfde werkzaamheden zijn uitgevoerd. WonenCentraal heeft waar nodig keukens, badkamers en toiletten laten vernieuwen. Bewoners konden daarbij kiezen uit een aantal kleuren en formaten van wand- en vloertegels, keukenkastjes en aanrechtbladen. Ook zijn de kozijnen geschilderd en werden nieuwe voordeuren geplaatst. In de oudere woningen heeft de corporatie de mechanische ventilatie verbeterd, de kruipruimten geïsoleerd en houten woonkamervloeren gerepareerd of zelfs vernieuwd.

Energie besparen
De jaren vijftig-woningen hebben nieuwe kunststof kozijnen gekregen, waarbij bewoners per woonblok de kleuren van de kozijnen hebben gekozen. Daarnaast konden zij tegen een geringe huurverhoging kiezen voor een energiebesparingspakket met dakisolatie, spouwisolatie en HR++ beglazing waar nu nog enkel glas zit. Hiermee kunnen bewoners hun energierekening verlagen. Dat betekent minder woonlasten, vooral ook in de toekomst.

Een greep uit ons leveranciersregister

Xemex
Xemex is een leverancier van slimme meetcommunicatiehubs ...
Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
WoonConnect
Met WoonConnect brengt u uw woningvoorraad digitaal in kaart. Alle benodigde informatie is ...