Investeren in preventie loont!

Investeren in preventie loont!

Gepubliceerd op:

In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat investeren in brandpreventie zich terug verdient. Simpelweg door het plaatsen van rookmelders worden woningbranden eerder ontdekt en worden menselijk leed en grotere schades voorkomen. Zowel brandweer, woningbouwverenigingen als verzekeraars zetten dus in op preventie met als doel mensen een veiliger woonomgeving te bieden, minder uit te rukken, resp. een lagere schadelast te hebben. Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen!

Langdurige zekerheid
Met de rookmelders van First Alert, en dan speciaal die voorzien zijn van de batterij die voor 10 jaar wordt gegarandeerd, wordt direct voor een langere termijn zekerheid van brandpreventie geboden. Met 7000 woningbranden, 700 gewonden en circa 50 doden per jaar in Nederland valt er nog winst te boeken. Overigens lijkt 2014 een jaar te worden waarbij het aantal dodelijke slachtoffers van woningbranden voor het eerst in jaren weer substantieel hoger uit zal vallen. De toename zit met name bij (langer zelfstandig wonende) ouderen; ook uw bewoners dus.

Kosten in de grip
Bij trajecten waarbij een groter aantal woningen projectmatig wordt voorzien van rookmelders komt meer kijken dan alleen het aanschaffen van de melders. Quality Creations heeft ruime ervaring met dergelijke trajecten. Deze kennis delen wij graag met u. Zo adviseren wij ook over plaatsing; dit zal het probleemloos functioneren van de melders op lange termijn ten goede komen. De kosten voor uw organisatie zullen hierdoor gedurende de levensduur laag blijven.
Door de grotere volumes kunnen zeer interessante projectprijzen overeengekomen worden. Daarbij is maatwerk in logistiek en dienstverlening voor ieder project mogelijk.

Samen optrekken
Naast de lagere overall kosten zijn er natuurlijk meer redenen om te investeren in brandpreventie. Zo zien we landelijk aandacht van de brandweer op preventie in risico gebieden en kan er vaak samen op getrokken worden. Dit kan lopen tot aan trajecten waar in het kader van sociale cohesie met wijkraden samengewerkt wordt en uw bewoners vrijwillig een woningcheck kunnen aanvragen met als doel mensen bewust (brand-)veiliger te laten wonen.

Benieuwd geworden?
Nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek en wij kijken graag samen met u wat voor u een passend traject is en in welke tijd uw investering in rookmelders zich terug verdient!

Over Quality Creations
Quality Creations is als distributeur van First Alert nauw betrokken bij de Brandpreventieweken en bij talloze Brand Veilig Leven trajecten van de verschillende veiligheidsregio’s in Nederland. We zitten dus ‘dicht bij het vuur’.

Naast First Alert is Quality Creations distributeur van Nodazzle (automatische verlichting) en van HBI noodverlichting.

www.qualitycreations.nl Telefoon 015 369 3965 of info@qualitycreations.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Sdu
Grip op uw processen, de informatiehuishouding op orde, zaakgericht werken en een kostenbesparing dankzij ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Breijer Ventilatietechniek
Goede ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is al meer dan 25 jaar ...