Veilig langer thuis wonen eenvoudig geregeld

Veilig langer thuis wonen eenvoudig geregeld

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan voor de uitdaging ouderen veilig langer thuis te laten wonen. Enorme hoeveelheden woningen moeten gebouwd of geschikt worden gemaakt voor (minder zelfredzame) ouderen. Vaak wordt er veel geïnvesteerd in de ‘harde kant’; de woning. Maar een trap met een leuning aan twee zijden levert de bewoner nog niet direct een veilig gevoel op. En als een bewoner valt of er is brand; wie gaat er dan actie nemen?

De recent gestarte samenwerking tussen Quality Creations en Leefsamen kan hier veel in betekenen. Door het aanbrengen van slimme sensoren in de woning kan het eigen sociale netwerk van de bewoner worden gewaarschuwd. Een basis oplossing geeft een melding bij inbraak en brand maar ook bij een val of bij het uitblijven van beweging. Tevens krijgt de bewoner een armband die in geval van nood bedient kan worden.

Mocht een sensor alarm geven dan wordt het eigen sociale netwerk gealarmeerd; de buren, de kinderen of welke mantelzorger dan ook. Deze ziet op de smartphone welke melding er is en kan aangeven daar al dan niet actie op te nemen. Het systeem blijft alarmeren in de app, maar ook telefonisch totdat iemand heeft aangegeven actie te nemen.

De initiële kosten zijn beperkt en alles wordt daarbij verzorgt tot en met de installatie. De bewoner sluit daarna zelf een abonnement af voor slechts € 7,50 per maand. Het enige dat u als woningcorporatie hoeft te doen is het versturen van het aanbod aan de bewoners uit de doelgroep die zich daarna zelf aanmelden.

De dienstverlening is onlangs uitgeroepen als winnaar van de Gouden Rookmelder 2019. Deze prijs is de landelijke innovatieprijs van de brandweer. Daarnaast won de oplossing de tweede prijs bij de European Fire Safety Award 2019. Deze prijzen geven de indruk dat alleen de brandveiligheid met deze oplossing gediend is. Uit evaluaties van gerealiseerde projecten blijkt daarnaast dat het gevoel van veiligheid tegenomen is en blijkt de sociale cohesie bevorderd te zijn. Een mes dat aan meerdere kant snijdt dus!

Geïnteresseerd?? Vanzelfsprekend nemen wij graag geheel vrijblijvend met u door wat deze innovatieve oplossing voor uw corporatie, of beter uw bewoners, kan betekenen.

Neem voor meer informatie contact op via info@qualitycreations.nl of 015 369 3965

Een greep uit ons leveranciersregister

Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...
Airofill® supreme insulation
Airofill® supreme insulation is de bewezen oplossing voor woningcorporaties die streven naar een duurzamere toekomst ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...