Buurtveiligheidsteams zeer welkom in Amsterdam

Buurtveiligheidsteams zeer welkom in Amsterdam

Gepubliceerd op:

Buurtveiligheidsteams in Amsterdam Nieuw-West mogen rekenen op positieve waardering. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de bewoners blij is dat ze er zijn. Een jaar na de oprichting vinden bewoners dat ze belangrijk werk doen en bijdragen aan de veiligheid.

In vijf buurten in Amsterdam Nieuw-West zijn sinds vorig jaar Buurtveiligheidsteams aan het werk. De teams bestaan uit politieagenten, toezichthouders  en handhavers en komen voort uit samenwerking tussen het stadsdeel, de politie en de woningcorporaties Ymere, de Alliantie en Stadgenoot. Samen met bewoners en ondernemers maken de teams de buurt veiliger en leefbaarder. Zo bestrijden ze vuil op straat, beboeten ze foutparkeerders, ze trekken verdachte voertuigen na en maken bewoners attent op openstaande garage- en portiekdeuren. Dit lijkt erg aan te slaan in de betreffende buurten. Uit onderzoek van het stadsdeel naar de bekendheid en waardering van deze teams, komen overwegend positieve geluiden. 90 Procent van de bewoners in Nieuw-West is positief over de buurtveiligheidsteams. Ruim 80% geeft aan blij te zijn dat de teams er zijn.

Er is echter ook wel enige kritiek. Zo vinden bewoners het jammer dat de teams niet actief zijn in de avond en nacht en vinden ze dat de teams te snel bekeuringen uitdelen. De buurtveiligheidsteams zijn ingevoerd voor twee jaar, over een jaar volgt de definitieve evaluatie.

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...