Woningmarkt derde kwartaal iets verbeterd

Woningmarkt derde kwartaal iets verbeterd

Gepubliceerd op:

In het derde kwartaal van 2013 is de woningmarkt iets verbeterd, zowel ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar als in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal verkopen is gestegen en het aanbod van te koop staande woningen is gedaald. Dat blijkt uit een analyse van Dynamis Vastgoedconsultants en makelaars.

Toch is het te vroeg om van een keerpunt te spreken, geeft Dynamis aan. Consumenten lijken meer vertrouwen te hebben in de woningmarkt. Dat leidt hen ertoe om toch weer voorzichtig tot aankoop over te gaan. Aan de andere kant komen er juist ook weer meer woningen te koop te staan van eigenaren die dat tot nu toe nog niet aandurfden. Het aantal verkopen steeg daardoor in het derde kwartaal met 16,4% ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs zakte nog wel met 7.3%. De vierkante meterprijs nam met 3,1% af tot 1.770 euro. Op basis van de gegevens van de eerste drie kwartalen, verwacht Dynamis voor heel 2013 een totale verkoopdaling van 3% in vergelijking met vorig jaar. Van een keerpunt is dus nog altijd geen sprake. Op de korte termijn wordt ook geen prijsstijging verwacht.

Van het totale woningaanbod bestaat 28% uit het woningtype appartementen. Van dit woningtype staan op 1 oktober 2013 in totaal 62.670 woningen te koop. Daarmee staan 1.055 appartementen, oftewel 1,7% minder woningen in aanbod dan drie maanden geleden. Naast dit woningtype vertonen
ook tussenwoningen, hoekwoningen en twee onder één kap woningen een daling in het aantal beschikbare objecten.

Bron: vastgoedmarkt.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften.nl is dé specialist als het gaat om het tijdelijk plaatsen van trapliften in openbare trappenhuizen ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...