Eigen Haard wil 10.000 woningen verduurzamen

Eigen Haard wil 10.000 woningen verduurzamen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Eigen Haard wil de aankomende 10 jaar 10.000 woningen verduurzamen met de eigen SAVE-aanpak. De komende weken vraagt de corporatie bewoners van Amstelveen via telefonische en digitale enquêtes wat zij van het project SAVE – SAmen VErduurzamen – vinden.

Medio juni start Eigen Haard met het eerste SAVE-project in Amstelveen. De corporatie isoleert het dak en de kopgevels van de 400 woningen in de Van Heuven Goedhartlaan. Verder krijgen de woningen spouwmuurisolatie en komt er nieuw isolatieglas in de draairamen en deuren. Daarnaast vervangt Eigen Haard de deuren van de bergingen en vernieuwt het de entrees in de laagbouwflats. Na de renovaties voldoet het nieuwe hang- en sluitwerk aan het politiekeurmerk voor meer veiligheid.

Verduurzamen en woonlasten omlaag
SAVE  draait om drie vormen van besparen: energie, geld en het milieu. Een lager energieverbruik is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Daarnaast zorgt verduurzamen vaak ook voor meer comfort in de woning. De huurverhoging die bewoners krijgen als het huis verduurzaamd is, is maximaal 50 procent van het bedrag dat wordt bespaard op de energierekening. Dus als door de woningverbetering de energierekening tien euro per maand omlaag gaat, dan is de huurverhoging bij normaal gebruikersgedrag vijf euro.

Een greep uit ons leveranciersregister

FERLEM International BV
Kies je voor Ferlem, dan kies je voor duurzaamheid, circulariteit, nul-op-de-meter ...
DataBalk
Ruim 100 jaar ervaring in de sector, gecombineerd met passie voor de volkshuisvesting en een helder beeld van ...
Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...