CCV zoekt corporaties voor pilots gedragsaanwijzing

CCV zoekt corporaties voor pilots gedragsaanwijzing

Gepubliceerd op:

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zoekt corporaties die willen meedoen aan een pilot met de inzet van de gedragsaanwijzing. Het doel is om met de inzet van de gedragsaanwijzing woonoverlast in huurwoningen aan te pakken. De pilots starten in oktober en worden uitgevoerd door het CCV in samenwerking met de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG).

Een gedragsaanwijzing is een voor een overlast veroorzakende huurder geldend gebod ('verplichting tot het doen van iets') of een verbod ('verplichting tot het nalaten van iets'). Voorbeelden zijn een verbod op het hebben van een hond, een verbod op pianospel in de nacht of een gebod om hulpverlening in de woning te aanvaarden. De gedragsaanwijzing wordt op verzoek van de huurder door een rechter opgelegd.

De gedragsaanwijzing heeft niet tot doel om de overlastveroorzaker dakloos te maken, maar is juist gericht op het eerder stoppen van de overlast en het aanpakken van onderliggende problematiek. Momenteel wordt de gedragsaanwijzing onder andere toegepast in Den Bosch, Schiedam en De Friese Meren. Meer informatie over de gedragsaanwijzing en de pilot is te vinden op de website van het CCV.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...