Uitnodiging workshop ’Informatieveiligheid een taak voor iedereen’

Uitnodiging workshop ’Informatieveiligheid een taak voor iedereen’

Gepubliceerd op:

Wanneer uw organisatie doelwit wordt van cybercriminelen dan heeft dit ernstige gevolgen. Hoge kosten, verlies aan data en productiviteit,  reputatieschade en melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). U kunt de gevolgen van cyberaanvallen voorkomen!

De workshop ‘Informatieveiligheid een taak voor iedereen’ op 9 mei in Amersfoort is gebaseerd op de producten en op de visie van VHIC en haar partner Recourse dat goede informatieveiligheid alleen te borgen is als aandacht wordt besteed aan mens, organisatie en techniek. 

Mens
Voorwaarde voor een informatieveilige organisatie is dat medewerkers, maar ook bestuur en management, zich voldoende bewust zijn van het belang van informatieveiligheid en de invloed van hun handelen daarop. Cruciaal daarbij is aandacht voor kennis, houding en gedrag. Via onze iBewustwordings Management methode en systeem (BMS) bieden wij een bewustwordingstraject om alle medewerkers iBewust te maken. Ook bieden wij middels rapportages inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat en welke stappen moeten worden genomen om de informatieveiligheid te vergroten. Hiermee heeft u direct bewijs in handen om aan te tonen dat u informatieveiligheid serieus neemt en stappen op dit vlak onderneemt.

Organisatie
De organisatie legt in haar informatieveiligheids- en privacybeleid de verantwoordelijkheden op het gebied van informatieveiligheid en privacy vast en borgt via een operationeel informatiebeveiligingsplan de uitvoering. Taken en verantwoordelijkheden zijn belegd en vastgelegd in procedures. Met het information Security Management Systeem (iSMS) kan de compliance van een organisatie aan de verschillende normenkaders zoals de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC) in kaart worden gebracht.

Techniek
De techniek staat centraal binnen SentinelOne een vorm van endpoint protection die 100% bescherming biedt tegen malware en ransomware (een snel groeiende vorm van cybercrime waarbij bestanden worden gegijzeld en losgeld wordt geëist). Waar traditionele beveiligingsoplossingen virussen tegenhouden bij de poort, monitort SentinelOne ook na binnenkomst het gedrag van uw bestanden en grijpt het in op het moment dat een bestand verdacht gedrag vertoont. SentinelOne wordt geleverd inclusief een cyberguarantee die schade tot 900.000 euro vergoed als kwaadwillende software schade aanricht.

Wij vertellen u graag meer over onze visie en hoe u de informatieveiligheid in uw organisatie kunt vergroten tijdens de gratis workshop ‘Informatieveiligheid een taak voor iedereen’.

Wanneer: 9 mei 2017 van 13.30 – 17.00
Waar: De Eenhoorn, Amersfoort

Kijk voor meer informatie over de workshop, de datum en de locatie op www.vhic.nl/workshop/informatieveiligheid.

Meer informatie

VHIC heeft de expertise om organisaties zo in te richten dat er een meetbare verbetering optreedt in de informatieprocessen. Wij zorgen ervoor dat uw processen, (IT)-systemen en informatiebestanden op elkaar zijn afgestemd. Zo presteert de organisatie beter, sneller en met minder kosten. Speciaal voor de corporatiesector ontwikkelde VHIC een uniforme selectielijst en een Model-DSP voor woningcorporaties.

Benieuwd naar wat VHIC voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via (070) 319 41 84 of info@vhic.nl. Of stel uw vraag gratis aan onze digitale adviseur Zaalberg!

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...