Meer investeringen in gebouwen en infrastructuur

Meer investeringen in gebouwen en infrastructuur

Gepubliceerd op:

In juli 2014 was het volume van de investeringen in materiele vaste activa 5,2 procent groter dan in juli 2013. Deze stijging volgt op twee maanden met een kleine krimp. Het herstel is vooral te danken aan de investeringen in woningen, bedrijfsgebouwen en infrastructuur. Dit concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sinds oktober 2013 zaten de investeringen in de lift, maar het herstel stokte in mei en juni. De lichte krimp in deze maanden had vooral te maken met een daling van de investeringen in bouwwerken. In juli 2014 is er weer sprake van een toename van de investeringen in vaste activa. Ook dit herstel is toe te schrijven aan de investeringen in bouwwerken. De totale investeringen in vaste materiele activa liggen nog wel aanzienlijk lager dan voor de economische crisis die eind 2008 inzette.

De productie van de bouw was in juli ruim 4 procent hoger dan in juni 2013. Deze stijging volgt op twee maanden waarin de productie van de bouw kromp. Ook het aantal verleende bouwvergunningen voor woningen neemt toe en de huizenverkopen zijn tot nu toe dit jaar sterk aangetrokken.

Een greep uit ons leveranciersregister

GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...