Breman helpt Eigenhaard verduurzamen

Breman helpt Eigenhaard verduurzamen

Gepubliceerd op:

Eén van de opdrachtgevers van Breman in het Noordwesten is woningcorporatie Eigenhaard. Ook zij zijn op zoek naar mogelijkheden om te verduurzamen. Samen met Vaillant is Breman Woningbeheer Noordwest daarom op zoek gegaan naar woningen waar ze een verduurzamingsproject konden opstarten. Aan de Hoofdenburg in Ouderkerk a/d Amstel kwamen ze hier de perfecte woningen tegen.

Verschillende opties
Samen met Vaillant zijn ze de opnames gestart en hebben ze verschillende verduurzamingsmogelijkheden tegen elkaar afgewogen. Van een collectief systeem tot een individuele optie. Er is gekozen voor individueel per appartement, door middel van een hybride warmtepomp. Het bestaande systeem kon hier prima op aangesloten worden, omdat de nieuwste warmtepomp van Vaillant wel 60 graden kan halen. Daarnaast is Wocozon aangehaakt door Eigenhaard, om ook zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor kon er nog meer energie bespaard worden.

Bewoners meekrijgen
Een nieuwe wetgeving over de installatie en het geluid van de warmtepomp gooide helaas wat roet in het eten. Breman moest dus op zoek naar geluidswanden en andere oplossingen. Uiteindelijk is de wetgeving uitgesteld en hebben ze binnen de gestelde termijn nog warmtepompen kunnen plaatsen. Waar er eerst nog veel twijfels waren bij de bewoners, draaiden ze helemaal bij toen ze eenmaal aan de gang waren. Door de positieve berichten van de deelnemende bewoners, meldden de andere bewoners zich spontaan ook aan om mee te doen. Tot nu toe zijn er geen storingen geweest, ook niet toen het afgelopen winter flink vroor. Daarmee kunnen wij zeggen dat dit project zeker geslaagd is.

Meer weten over verduurzamen? Ga dan naar breman.nl/kenniscentrum.

Een greep uit ons leveranciersregister

SKK Kozijnwacht B.V.
Serviceorganisatie voor Dagelijks, Planmatig en Preventief Kozijnonderhoud ...
Aalberts hydronic flow control
Wij bieden succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie ...
Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...