Sensus BPM Online opent deuren voor Havensteder

Sensus BPM Online opent deuren voor Havensteder

Gepubliceerd op:

In control zijn is voor iedere organisatie cruciaal. Havensteder, een woningcorporatie met ruim 400 werknemers, schenkt daarom aandacht aan het beschrijven van processen. Havensteder is al meer dan 5 jaar klant bij Sensus process management en al een heel eind op weg met het krijgen en behouden van control.

Voor deze klantcase mochten wij Mohamed el Issati, Controller bij Havensteder, interviewen. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat voor effecten beschreven processen hebben gehad voor Havensteder. Hij moedigde het beschrijven van processen samen met de medewerkers sterk aan, waardoor sceptici veranderden in enthousiasten. Waar aan het begin van de rit één van de voornaamste doelen was om inzicht te krijgen, is nu de volgende stap: in control blijven. Maar hoe helpt Sensus BPM Online Havensteder met in control blijven?

Samen sta je sterk
Mohamed benadrukte het belang van samenwerken. “Door processen komen verschillen in manieren van werken naar voren. Het verkrijgen van deze informatie vormt al een grote stap in de goede richting als het gaat om control. Je kan kiezen er iets mee te doen of niet, maar in beiden gevallen ben je ervan bewust en dus in control.” Samen processen beschrijven zorgt er vervolgens voor dat werknemers op één lijn komen te zitten over hoe een proces zou moeten verlopen. Mohamed legt uit dat alleen al het communiceren met behulp van processen Havensteder helpt met in control blijven. Als je in control bent, ben je beter in staat om je ambities te halen.” “Verder is het belangrijk dat Sensus BPM Online een simpele tool is en daardoor heel gebruiksvriendelijk. Process management begint steeds meer te leven, doordat de inhoud steeds completer wordt, maar vooral ook omdat wij het samen beschrijven.”

De voordelen van in control zijn
“Het beschrijven van processen in Sensus BPM Online helpt ons om risico’s in beeld te krijgen, maar ook kansen komen goed in beeld. Zo heeft in control zijn vele voordelen. “Zodra de processen inzichtelijk zijn, gaan er een heleboel deuren open. We kunnen namelijk gaan veranderen, verbeteren en digitaliseren. Als je een proces niet optekent, dan dénken we met elkaar dat we het over hetzelfde hebben, uiteindelijk merk je dat iedereen wel eens langs elkaar heen kan praten. Iedereen denkt dan iets anders over dat proces.” Uniformiteit is dan ook één van de grote voordelen van goed beschreven processen. Nóg een voordeel is het hebben van grip op de processen. Dit zorgt er namelijk voor dat risicomanagement makkelijker wordt gemaakt. Nadat de risico’s in beeld zijn gekomen, wordt er gekeken hoe deze beheerst kunnen worden. 

Mohamed’s enthousiasme is aanstekelijk en we zijn blij dat Havensteder tevreden is met Sensus BPM Online. We zijn benieuwd naar Havensteders ontwikkelingen in de toekomst en we zijn blij dat Sensus BPM Online daar een steentje aan bij kan dragen. We hebben er de volste vertrouwen in dat er voor Havensteder nog veel meer deuren open zullen gaan!


Een greep uit ons leveranciersregister

Derbigum Nederland
Derbigum Nederland B.V. is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking ...
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...