Waarom VAE het beste alternatief is voor EPDM en TPO-dakbedekking

Waarom VAE het beste alternatief is voor EPDM en TPO-dakbedekking

Gepubliceerd op:

Vaeplan® is een kunststof dakbedekking die ontwikkeld werd in Duitsland en geldt als hét alternatief voor TPO en EPDM. Het rubber copolymeer is uiterst geschikt als dakbedekking omdat het duurzaam, flexibel en gemakkelijk in onderhoud is. Dé troef is echter de eenvoudige en snelle installatie. Bovendien ziet VAE-dakbedekking er heel stijlvol uit.

De troeven van Vaetech als dakbedekking
Vaetech kan in een mum van tijd worden geïnstalleerd op elk plat dak. Niettegenstaande een snelle uitvoering biedt het ongeziene kwaliteit. De dakbanen zijn gemaakt d.m.v. de Vaestomere®-technologie. Die is gebaseerd op een unieke mix van copolymeren, waarbij acrylaatpolymeren chemisch gebonden zijn op een vinylstructuur. Het resultaat is een bijzonder flexibel en stabiel rubber copolymeer dat als kunststof dakbedekking zijn gelijke niet kent. Vaetech is trouwens verkrijgbaar in tal van kleuren. De kans op condensatieproblemen is in vergelijking met veel andere kunststof daken 5 tot 15 keer kleiner en dat dankzij de grote dampopenheid van de constructie.
Het materiaal is bovendien uiterst brandveilig én volledig recyclebaar. Maar dé troeven van Vaetech-dakbedekking zijn duurzaamheid en flexibiliteit.

Duurzaamheid en flexibiliteit: ijzersterke eigenschappen zonder kwaliteitsverlies
Een Vaetech-dak heeft een bewezen levensduur van 40 jaar. Zijn er in de loop van de jaren aanpassingen nodig aan het dak? Dan vormen ook die geen enkel probleem! Zelfs na meer dan 30 jaar kan de dakwerker zonder problemen het oppervlak lassen. Vaetech kan trouwens tegen een stootje, wat handig is bij de plaatsing van technische dakinstallaties.

Vaetech is zonder scheidingslaag toepasbaar op bitumineuze en PVCdakbedekkingen en is eveneens compatibel met PIR, PUR en EPS-isolatie.

Het onderhoud van Vaetech-dakbedekking
Een Vaetech-dak heeft naast het jaarlijkse onderhoud geen bijkomende behandelingen nodig. Het is chemisch resistent en bestand tegen beschadigingen. Niet alleen oliën en vetten, maar ook allerlei chemische producten hebben geen vat op de kunststof dakbanen. Bovendien is het materiaal ook mooi kleurvast.

Kies je voor een dak in Vaetech, dan ben je dus gerust voor 40 jaar!

Meer info: http://www.derbigum.nl/kunststof-dakbanen

Een greep uit ons leveranciersregister

Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
LENS
We hebben oplossingen voor elk dak, onder één dak ...