Na-installatie van zonwering was nog nooit zo eenvoudig én duurzaam

Na-installatie van zonwering was nog nooit zo eenvoudig én duurzaam

Gepubliceerd op:

Windvaste doekzonwering of buitenscreens bewijzen al langer hun nut om oververhitting in huis tegen te gaan, maar de laatste paar hete zomers en hittegolven doen huiseigenaars meer dan ooit inzien dat het de enige efficiënte manier is om te voorkomen dat de binnentemperatuur op warme dagen te hoog oploopt.

Logisch. Buitenzonwering houdt de zon tegen daar waar het hoort: nog voor die het glas kan bereiken en voorkomt zo dat het binnenshuis te snel opwarmt. Want weet dat het in de goed geïsoleerde en luchtdichte woningen van tegenwoordig heus niet makkelijk is om die warmte – van zodra die binnen zit – ook terug buiten te krijgen. Hoe je het op warme dagen binnen aangenaam fris houdt, is op het vlak van energiezuinigheid haast een grotere uitdaging geworden dan hoe je in de winter energiezuinig verwarmt.

Voordelen van doekzonwering zijn bovendien dat je – in tegenstelling tot rolluiken – binnen toch kan blijven genieten van daglicht en ook niet hoeft in te boeten aan zicht naar buiten.

Doekzonwering met zonnecel
Voor wie zijn bestaande woning alsnog wil uitrusten met doekzonwering is er nu de nieuwe Fixscreen Solar van Renson. Uitgerust met een zonnecel op de doekkast, maakt die na-installatie een pak eenvoudiger. Onnodig te zeggen dat deze screen op zonne-energie ook op het vlak van duurzaamheid hoog scoort. De zonne-energie wordt in de interne batterij opgeslagen voor het ogenblik waarop de gebruiker de screen wil op- of uitrollen. De zonnecel zit naar keuze links of rechts op de doekkast. De screen wordt geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onderaan de kast.

De aanwezigheid van de zonnecel betekent ook dat het niet langer nodig is om door muren te boren of leidingen te trekken om de motor aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Meer zelfs: de screens kunnen geplaatst worden zonder dat de plaatsers de woning hoeven te betreden. Makkelijk dus voor de klant, maar ook voor de vakman. Hij hoeft zich enkel te bekommeren over de plaatsing.

Subtiel aanwezig
Over het design van de screens is grondig nagedacht. De afmetingen van de kast werden bewust zo klein mogelijk gehouden. Enerzijds om zo veel mogelijk raamoppervlakte te vrijwaren, anderzijds om de screens ook discreet te houden. Het is immers niet de bedoeling dat ze opvallend zichtbaar zijn en het beeld van de gevel verstoren.

Renson Fixscreen Solar
  • Verticale windvaste doekzonwering met zonnecel, geschikt voor raamoppervlaktes tot 10,8 m²
  • Een zonnecel gemonteerd aan de voorzijde van de kast zorgt voor de sturing van de screen, die dus geen elektrische bedrading vraagt.
  • De doekkast is 100 mm diep en 130 mm hoog, zodat een maximale raamoppervlakte vrijgehouden blijft en het geheel het gevelbeeld niet verstoort.
  • Aluminium van geleiders en kast kan gepoederlakt worden in alle RAL-kleuren, zodat de kleur aansluit bij aan het bestaande schrijnwerk.
  • Screendoek is volledig personaliseerbaar op het vlak van kleur, transparantiegraad, evt. verduisteringsdoek,…
www.renson.eu

      

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...