Woonbedrijf ieder1 verlengt contract en belegt hosting bij NEH

Woonbedrijf ieder1 verlengt contract en belegt hosting bij NEH

Gepubliceerd op:

Woonbedrijf ieder1 heeft vorig jaar besloten haar ERP te vervangen door Dynamics Empire van cegeka-dsa en belegt de hosting hiervan bij NEH. Waar de woningcorporatie op 18 juni 2018 live is gegaan met haar nieuwe ERP, werd op 13 juni het hostingcontract alsook de verlenging van het contract voor Kantoorautomatisering ondertekend.

Tijdens het gesprek met Joke Hofman en Anita Gosewehr, respectievelijk directeur-bestuurder en manager financiën bij de woningcorporatie uit Deventer, merkt Jan Pieter Cleveringa op: “Mooi om te zien hoe de trots van Anita’s gezicht afspat."

Trots op zelfstandigheid
Joke Hofman vertelt over het ERP-traject: “Woonbedrijf ieder1 heeft vorig jaar besloten om de overstap te maken van SAP naar Dynamics Empire. Een traject dat wij volledig zelfstandig hebben uitgevoerd. Enerzijds legde dit een enorme druk op de organisatie, maar het leverde ook enorme interne verbondenheid op. De functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid van het nieuwe ERP wordt nu al als een zegen ervaren.”

Anita Gosewehr voegt toe: “Toen onze gebruikers eenmaal zagen hoeveel makkelijker het werken met Empire wordt, was de knop om en had iedereen enorm veel zin om ermee aan de slag te gaan. We hebben alles met eigen mensen gedaan en daar zijn we trots op. Ook het opleiden van alle gebruikers hebben we zelf gedaan en we kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de livegang. Ook zijn we tevreden over de ondersteuning van NEH bij het opzetten van de omgeving voor Empire. Dit verliep voorspoedig.”

Investering in betere dienstverlening
De overgang naar Dynamics Empire heeft ervoor gezorgd dat Woonbedrijf ieder1 de afgelopen periode meer intern gericht is geweest: “Eigenlijk wil je dat niet”, vertelt Joke Hofman. “Maar dit nieuwe systeem maakt het juist mogelijk om efficiënter en sneller te kunnen acteren richting onze huurders. Wij zien de afgelopen periode daarom als een investering in betere dienstverlening.”

“Om dit te kunnen doen heeft de organisatie een stabiele digitale omgeving nodig. Die biedt NEH ons door het ontzorgen van onze gebruikers voor ICT-vraagstukken en het hosten van de nieuwe Empire applicatie. We zijn dan ook blij om deze succesvolle samenwerking met deze overeenkomst te bezegelen.”

Over Woonbedrijf ieder1
Met 14.500 woningen is Woonbedrijf ieder1 de grootste woningcorporatie in de regio Stedendriehoek. Ruim 200 medewerkers zetten zich dagelijks in voor betaalbare en goede woningen voor mensen met een lager inkomen. Gemak voor de klant staat hierbij voorop.

Over NEH
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Een greep uit ons leveranciersregister

IsoBouw Systems BV
IsoBouw onderzoekt continu wat echt werkt in de praktijk. Door goed naar de markt te luisteren, is IsoBouw als geen ander ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...