Studentenhuisvester SSH kiest voor informatiesysteem van Centric

Studentenhuisvester SSH kiest voor informatiesysteem van Centric

Gepubliceerd op:

Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft gekozen voor het informatiesysteem voor woningcorporaties Key2Wocas van Centric. Sinds eind 2014 voerden beide partijen afrondende contractbesprekingen en op dinsdag 3 februari zijn op feestelijke wijze de handtekeningen gezet.

Vijfjarig contract
Het betreft een vijfjarig contract waarbij SSH de modules Verhuur en Onderhoud zal gebruiken. In de toekomst wordt dit naar alle waarschijnlijkheid uitgebreid met een documentmanagementsysteem en datawarehouse.

Selectietraject
SSH werkte voorheen met Omega van Cegeka-dsa dat heeft aangegeven met deze software te gaan stoppen. Ook ligt de focus van Cegeka-dsa niet langer op studentenhuisvesting, wat voor SSH aanleiding was een selectietraject op te starten onder begeleiding van adviesbureau HC&H. Naast Centric waren nog twee leveranciers uitgenodigd om mee te doen aan het selectietraject. Een referentiebezoek aan corporaties De Key in Amsterdam en Woonstad Rotterdam - die beide naar volle tevredenheid gebruikmaken van Key2Wocas - bevestigde de keuze van SSH.

René van den Brom, manager Financiën bij SSH: “SSH heeft de afgelopen jaren zowel tijd als geld geïnvesteerd in de opzet van een huurdersportaal voor Nederlandse en internationale studenten en in de inrichting van ons financiële systeem Coda. De koppeling met deze systemen was voor ons een van de voorwaarden bij de keuze van een nieuwe leverancier van ons primaire systeem. Centric heeft bij meerdere corporaties bewezen dat zij in staat zijn dergelijke koppelingen te realiseren en te onderhouden. Daarnaast gaat Centric met ons een specifieke btw-oplossing realiseren voor de short stay-verhuur aan buitenlandse gasten, tegen zeer aanvaardbare kosten. Tot slot biedt Centric ons de mogelijkheid om gebruik te maken van enkele modules van het primaire systeem, wat SSH een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. De onderhandelingen met Centric vonden plaats in een prettige en open sfeer. Wij denken in Centric een partner te hebben gevonden waarmee wij de komende jaren op een prettige manier kunnen samenwerken en de dienstverlening aan onze bewoners verder kunnen verbeteren.”

Nieuwe look & feel
De planning is dat SSH op 1 januari 2016 live gaat met versie 7 van Key2Wocas. Dit is de nieuwste versie van Key2Wocas met een compleet nieuwe look & feel.

Over SSH
SSH (Stichting Studenten Huisvesting) is de studentenhuisvester van Nederland met ruim 19.000 kamers en woningen in de regio's Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen. Sinds 1956 maken zij zich hard voor goede en betaalbare woonruimten voor studenten en bijzondere groepen jongeren.

SSH richt zich op:
  • studenten én short stay-verhuur
  • het bouwen van nieuwe en eigentijdse studentencomplexen
  • het beheren van woonruimte voor andere partijen
  • het bevorderen van de doorstroom van studenten naar starterswoningen

Een greep uit ons leveranciersregister

RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...
Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van ...