Ubbink productinnovaties tijdens de VSK 2016!

Ubbink productinnovaties tijdens de VSK 2016!

Gepubliceerd op:

Tijdens de VSK van 2 t/m 5 februari presenteert Ubbink de volgende productinnovaties:

Air Excellent Luchtverdeelsysteem (www.airexcellent.nl)
Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. Iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk, kan worden aangesloten op de verschillende systeemluchtverdeelkasten. Het Air Excellent systeem is uniek, doordat ronde en halfronde kanalen moeiteloos gecombineerd kunnen worden. Naast kleine nieuwe onderdelen in het programma, zoals de universele montagebeugel, is nieuw in het programma:

Nieuw: Air Excellent kunststof luchtverdeelkast met toebehoren
De nieuwe kunststof luchtverdeelkast zorgt voor nog meer verwerkersgemak met unieke specifieke eigenschappen:
 • Flexibel en modulair met adapters voor elk type kanaal
 • Kunststof, lichtgewicht en kleine kans op verwondingen
 • Restrictieringen van binnenuit toegankelijk
 • Horizontale en verticale montagemogelijkheid
 • Meervoudige aansluitmogelijkheid van 8 of 16 stuks
 • Laag drukverlies, uitstekende prestatie
 • Eenvoudig te reinigen
Kompakt 2.0-serie (www.ubbink.nl/kompakt2.0serie)
Als toonaangevend producent van dakdoorvoeren heeft Ubbink de beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie uitgebreid. De universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning heeft nu drie nieuwe typen; een variant voor WTW/ MV-Riool, een variant voorzien van mechanische ventilatie en een variant voor luchtwarmtepompen. De Kompakt 2.0-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all! Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren, dit levert u tijdbesparing op. Door de minimale uitsparing in het dak, blijft de isolatiewaarde behouden.
De drie nieuwe varianten zijn:
 • Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool
 • Kompakt 2.0 WTW/WP
 • Komakt 2.0 MV Box
De volledige serie is verlengd verkrijgbaar. Alle uitvoeringen hebben daarnaast een eigen Luchtdicht Manchet.

Nieuw: Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool
Het kan gebeuren dat u in uw woning geen CV ketel meer heeft, maar wel ventileert via een C of D ventilatiesysteem. Ubbink brengt daarom een uitvoering zonder rookgasafvoer en luchttoevoer voor de ketel, maar wel met een geïsoleerde leiding Ø 160 mm voor WTW of MV aansluiting. Deze variant heeft ook een aansluiting voor rioolontspanning Ø 110 mm

Nieuw: Fluisterstille Kompakt 2.0 MV Box voor mechanische ventilatie!
De Ubbink Kompakt 2.0 MV Box is met een variabele capaciteit tot 400 m3/h de ideale woonhuisventilator, die bovendien fluisterstil is. De Kompakt 2.0 MV Box zorgt voor een perfecte afzuiging in de ‘natte ruimtes’, zoals badkamer, toilet en keuken en is voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het bouwbesluit 2015 (EPC 0,4). Bovendien voldoet de Kompakt aan alle relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. De individuele onderdelen zijn getoetst aan de bijbehorende NEN-normen. De geluidsisolatie en de bovendakse motor zorgen voor een geluidsarme ventilatie. Aftimmering om geluid op zolder te beperken is niet nodig. Montage op ‘zware binnenmuur’ is niet nodig. Uitbreiding is mogelijk met CO2 vraagsturing.

Nieuw: Kompakt 2.0 WTW/WP
Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwaterpompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst van de warmtepomp. Een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Ubbink brengt deze standaard oplossing nu in deze uitvoering van de Kompakt 2.0. De Kompakt 2.0  is een enkelwandige HDPE doorvoer. Het luchtkanaal kan onderdaks verlengd worden met spiralo
200 mm. Er dient na-isolatie te worden toegepast tot aan het dakbeschot. De Kompakt 2.0  is uitgevoerd met een doorvoer rond 200 mm, voldoet aan alle relevante regelgeving en is geschikt voor ieder woningtype met een hellend dak. Deze waterdichte Kompakt sluit u aan de binnenzijde van de woning luchtdicht af met het Ubbink Luchtdicht Manchet.

Veilig beugelen (www.kunststofinstalleren.nl)
Ubbink heeft verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment voor het veilig en snel monteren van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Dankzij de unieke ontwerpen kunt u snel positioneren, aftekenen, boren en vervolgens eenvoudig bevestigen. Voor het beugelen van rookgas- of luchttoevoerpijpen op de muur gebruikt u de Rolux Beugel 60, 80 of 100-131 PP.  Voor veilige montage van uw dakdoorvoer kiest u de Ubbink Dakbeschotbeugel 100-131 PP. De beugels staan garant voor een snelle en nette montage en zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Ze onderscheiden zich door de bevestiging aan de zijkant. Hierdoor kunnen bestaande installaties en doorvoeren ook achteraf snel, makkelijk en veilig gemonteerd worden!

Nieuw in het assortiment zijn:
 • Rolux Beugel 60 PP
 • Rolux Beugel 100-131 PP
 • Dakbeschotbeugel 100-131 PP
Het  volledige Ubbink Beugel programma is genomineerd voor de VSK Award 2016, categorie Installateurszaken!

Voorkeur Concentrisch (www.ubbink.nl/concentrisch)
Ubbink concentrisch Push-Fit niet duur en super veilig!
Ter bevordering van de veiligheid, adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten Rogafa om voortaan te kiezen voor concentrische rookgasafvoeren voor nieuwbouw én bij renovatie. Concentrische systemen bieden, door de pijp-in-pijp constructie, een extra vangnet bij lekkages. Hierdoor wordt de kans op koolmonoxidevergiftiging sterk gereduceerd. Met Ubbink  hoeft veiligheid niet duur te zijn!
 
De voordelen van Ubbink concentrisch Push-Fit
 • Eenvoudige installatie: voorzien van afstandhouders en geleidingsring
 • Uitzeting en krimp bestendig
 • Ruimtebesparend
 • Eenvoudig in te korten: makkelijk uit elkaar te halen
 • Minder beugelen: behoeft minder beugels dan parallelle situatie
 • Lagere prijsstelling dan de traditionele klembandsystemen!
 • Zo scherp geprijsd dat het u nauwelijks meer kost dan een enkelwandig systeem!
Veiligheid is nog nooit zo voordelig geweest!

Nieuw: UbiFit Concentrisch Push-Fit
Ook het nieuwe UbiFit Concentrisch Push-Fit systeem wordt tijdens de VSK gepresenteerd en is medio Q3 beschikbaar.

Schachtaansluiting met trekvaste verbinding (www.ubbink.nl/schoorsteenrenovatie)
Voor het Flex 50 en het Flex 80 systeem introduceert Ubbink een nieuwe schachtaansluiting, waarmee u direct een gegarandeerd trekvaste verbinding tussen de schachtaansluiting en de flexibele rookgasafvoerslang realiseert. U bevestigt de steun buiten de schacht, er is dus geen groot gat nodig en de verwerking is snel en eenvoudig. De slang kan nergens ongewild los raken, waardoor u een volledig veilige en trekvaste oplossing heeft in uw schacht!

Verlengde dakdoorvoeren voor aangepaste eisen (www.ubbink.nl/verlengd)
Nieuwe normen en trends vragen om aanpassingen van dakdoorvoeren. Steeds vaker wordt de installateur geconfronteerd met steilere daken. Daar komen de dikkere dakpakketten als gevolg van d e aangescherpte eisen aan de thermische schil nog eens bij.
Voor daken geldt een Rc-waarde van minimaal 6,0 m2K/W. In bepaalde situaties wordt al met een Rc-waarde van 8,0 m2K/W of zelfs 10 m2K/W gerekend. Dit vraagt om langere doorvoeren! Ubbink introduceert het juiste antwoord op deze veranderende bouwwereld! Ubbink biedt u verlengde versies voor de dakdoorvoeren van haar hoofdprogramma’s en verenigt prestatie met gemak!

Introductie VSK
Deze producten worden geïntroduceerd tijdens de VSK in de Jaarbeurshal te Utrecht. U vindt ons van 2 t/m 5 februari in hal 7, stand B104. U kunt zich gratis aanmelden via www.ubbink.nl/VSK.

Over Ubbink
Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen, met de klant als uitgangspunt. Wij zoeken continu naar slimme innovaties, gericht op verwerkersgemak. Oplossingen binnen de categorieën Rookgasafvoer, Ventilatie, Luchtdicht en Waterdicht bouwen vormen de basis van onze productportefeuille. Daarnaast bieden wij u dakramen en bevestigingsmateriaal voor zonne-energiesystemen. Onze producten zijn verkrijgbaar bij bouwmaterialenhandelaren, technische groothandels en ijzerwarenspeciaalzaken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
dormakaba Nederland B.V.
Vorm en functie in balans Wij maken beide mogelijk ...