Veilig toegangsbeheer met innovatieve draadloze intercom

Veilig toegangsbeheer met innovatieve draadloze intercom

Gepubliceerd op:

De tijd dat kilometers bedrading nodig zijn om de intercom te verbinden met elk appartement in het gebouw ligt achter ons. Met de beproefde draadloze technologie van Intratone werkt de intercom met een SIM-kaart. Zo verloopt de toegangscontrole via onder meer een mobiele telefoon niet alleen een stuk sneller, maar ook veiliger, duurzamer en voordeliger.

Intratone is een dochter van COGELEC, een beursgenoteerd bedrijf en marktleider in Frankrijk voor toegangsbeheer en draadloze intercoms. Intussen is dit innovatieve merk ook in de Benelux een stevige groeier. En dit succes komt niet uit de lucht gevallen. Hoe langer hoe meer woningbouwverenigingen, VVE’s en beheerders van gebouwen zien de voordelen van deze vooruitstrevende technologie. “Draadloos toegangsbeheer bestaat al in Nederland, maar het grote verschil met andere bedrijven is dat onze technologie volledig met een SIM-kaart, dus als een telefoon werkt”, vertelt marketingmanager Edwin van Reijsen ons. “Onze simkaarten zoeken automatisch het sterkste netwerk en er zijn dus geen vervelende storingen.”

Snel, duurzaam en kostenefficiënt 
En er zijn nog talloze andere voordelen van deze succesvolle technologie, legt Edwin van Reijsen uit. “Omdat de intercom (op de voeding na) volledig draadloos is, moeten installateurs bekabeling meer trekken tussen de intercom en de woning. De installatie is zonder graafwerken, kap- en breekwerk doorgaans in enkele uren gebruiksklaar zowel in nieuwbouw als in een renovatie. Dit reduceert niet alleen de installatiekost sterk, maar ook de overlast voor de bewoners.” Intratone denkt ook aan het milieu. “Doordat je honderden meters kabel, koperdraad en plastic per object uitspaart, is ons systeem zeer duurzaam. Daarnaast staat onze fabriek in Frankrijk en niet in China. Dit geeft nog een extra klimaatvoordeel.”

Modulair Intercomsysteem
Belangrijk voor architecten is steeds de juiste balans vinden tussen schoonheid en functionaliteit. “Met onze DINA Create (Modulair Intercomsysteem) kiest u de kleur, het materiaal, het aantal labels en belknoppen, evenals de positie en de modules die u denkt nodig te hebben. Het systeem biedt niet alleen grote ontwerpvrijheid voor digitale deurcommunicatie. We hebben ook uitgebreide functies, innovatieve technologie, de hoogste veiligheid en speelse gebruiksvriendelijkheid gecombineerd.”

Veiligheid en ‘realtime’ beheer op afstand
Veiligheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een intercom. “Al onze badges zijn beveiligd tegen kopiëren. Transponders en codes kunnen in ‘realtime’ worden gevalideerd of verwijderd via het online-beheerplatform, verduidelijkt Van Reijsen. “Via gepersonaliseerd online sleutelbeheer kunnen ook sleutels gekoppeld worden aan een elektronische badge die identificeerbaar is met een uniek nummer. Vanaf de beveiligde beheerwebsite zijn alle sleutels traceerbaar en controleerbaar. Zo kunnen beheerders - al of niet tijdelijk - toegang verlenen aan schoonmaak- of onderhoudspersoneel zonder fysiek aanwezig te zijn, wat opnieuw tijd en kosten bespaart.” Ook voor senioren in serviceflats bewijst dit systeem zijn nut. Indien een oudere niet opneemt wanneer er aangebeld wordt, kan een familielid via een tweede telefoon communiceren met de bezoeker die aan de deur staat en de deur zo nodig op afstand openen. Met de infodisplays van Intratone kunnen beheerders ook ‘realtime’ informatie via een digitaal scherm met de huurders delen, bijvoorbeeld wanneer er een schilder komt of de lift onderhouden wordt.

     

Een greep uit ons leveranciersregister

HousingWell B.V.
HousingWell levert persooneelshuisvesting op maat...
DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...