Betaalbaarheid woningen is gedeelde verantwoordelijkheid

Betaalbaarheid woningen is gedeelde verantwoordelijkheid

Gepubliceerd op:

De betaalbaarheid van woningen is een gedeelde verantwoordelijkheid van corporatie, gemeente, en het Rijk. Dat blijkt uit een enquête van de Bestuursadviescommissie (BAC) Discussie Betaalbaarheid. Aedes heeft deze commissie aangesteld om uitgangspunten te formuleren voor de betaalbaarheid en beschikbaarheid van goede woningen.

De enquête is verstuurd naar alle bestuurders van corporaties. Meer dan de helft vulde de vragenlijst in. Twee derde daarvan is van mening dat betaalbaarheid van woningen is een gedeelde verantwoordelijkheid van corporatie, gemeente en het Rijk is. Bijna de helft (46 procent) van de respondenten vindt huishoudens met een inkomen tot circa 34.000 euro de doelgroep van de sector. Ongeveer een derde (34 procent) beschouwt huishoudens met een inkomen tot circa 44.000 euro als de doelgroep.

Vrijwel alle corporaties (90 procent) vinden dat zij hun rol in het zorgdragen voor betaalbare woningen het best dienen als er voldoende woningen beschikbaar zijn binnen de huurtoeslaggrenzen. Bijna twee derde van de corporaties (62 procent) vindt dat corporaties bij kunnen dragen aan betaalbaarheid door de energieprestaties van de woningen te verbeteren om zo de energiekosten van bewoners te verlagen.

De BAC gebruikt de resultaten van de enquête in de gesprekken die zij met stakeholders, partners en corporaties voert in januari en februari 2014. Mede op basis van deze gesprekken stelt de BAC haar advies op aan het Aedes-bestuur.
Bron: Aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

BOB-KOB Opleidingen
BOB Opleiding, Training en Advies is hét opleidingsinstituut voor kaderfunctionarissen en management in de bouw ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...