Kansen voor ouderen met zorgvraag in Hilversum

Kansen voor ouderen met zorgvraag in Hilversum

Gepubliceerd op:

In de nieuwe Hilversumse woonbuurt Nieuw Zuid ontwikkelt Dudok Wonen voor Habion, landelijke corporatie voor ouderenhuisvesting, 42 sociale woningen en een restaurant. Habion gaat het gebouw verhuren aan Amaris. De realisatie van de woningen in één van de vijf gebouwen maakt deel uit van de nieuwe woonbuurt met allerlei buurtvoorzieningen.

Op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide verrijst de komende jaren een nieuw woongebied met 200 moderne en comfortabele appartementen in vijf woongebouwen die duurzaam en levensloopbestendig zijn. In één van de vijf gebouwen komen zelfstandige woningen voor ouderen die zorg nodig hebben vanwege hun zware zorgvraag. Voor de wijk komt er ook een restaurant in het gebouw.

Peter Boerenfijn, directeur van Habion: “We nemen deel aan Nieuw Zuid omdat we met Amaris een gedeelde visie hebben dat ouderen ook met een beperking zelfstandig moeten kunnen wonen. Dat komt hier goed tot uitdrukking.“ Anja Diepstraten, manager Wonen en Zorg van Amaris, voegt hieraan toe: “Door het realiseren van een woongebouw voor cliënten met een zware zorgvraag kunnen ouderen die zelfstandig wonen, ook als ze meer hulp nodig hebben, in Nieuw Zuid blijven wonen en hoeft er geen verhuizing plaats te vinden naar een verpleeghuis elders.”

“Ouderen met een zorgvraag zijn de grote winnaars van onze samenwerking”, vertelt Sicco Timmerman, directeur Woonbedrijf van Dudok Wonen. “Met de kennis van Habion en de professionele zorg van Amaris zijn ze verzekerd van veel woonplezier in een nieuwe buurt met een binnentuin, restaurant en mogelijkheden voor dagbesteding en -opvang.” De planning is dat Dudok Wonen na de zomer van 2016 start met de bouw van de eerste twee woongebouwen voor Nieuw Zuid, waaronder één gebouw met zorgappartementen. In 2017 kunnen de eerste ouderen met een zorgvraag wonen in Nieuw Zuid.

Een greep uit ons leveranciersregister

Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...
Trans-id
Trans-id helpt met de renovatie en of transformatie naar energiezuinige woningen ...
Luxs B.V.
Luxs | Vastgoeddata. Maar dan slim.